Witam
Jestem od niedawna pracownikiem GOPS i po 2 m-cach otrzymałam informacje iż po kolejnym okresie w trakcie którego mama SŁUŻBE PRZYGOTOWAWCZĄ odbedzie sie egzamin pisemny(test 20 pyt) i ustny. Czy ktoś miał taki egzami?
służba przygotowawcz-egzamin
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: służba przygotowawcz-egzamin
to jest niesamowite jak dzisiaj straszy się tych młodych pracowników socjalnych ( chyba ktoś się chce poczuć ważny bo nie widzę sensu takiego egzaminu ).
Dzidka
służba przygotowawcza dotyczy osoby podejmującej po raz pierwszy pracę na urzędniczym stanowisku, zgodnie z nową ustawą o pracownikach samorządowych obowiązującą od 01.01.2009
Witam
Ja juz jestem po takim egzaminie;)
Służba przygotowawcza trwała 3 miesiące była wyznaczona osoba do NAUKI I PRZEKAZYWANIA WIEDZY za co otrzymywała ratyfikacje finansowe;). Tak naprawde musisz sama ogarnąć zakres materiału a jest tego sporo ;)a obowiązki na swoim stanowisku pracy bynajmniej ja musiałam wykonywać w pełnym zakresie;) ale spoko...
Pytania układał moja Kierowniczka -20 pytań testowych-30 minut. Po teście odrazu ustny ja miałam 7 pytań. Tego samego dnia znałam wynik egzaminu.
W komisii były 3 osoby.
Po zdanym egzaminie powinno byc ślubowanie, minęło juz kilka tygodni i jeszcze niestety nie było zaślubin z urzędem.
Pozdrawiam;)
Ja juz jestem po takim egzaminie;)
Służba przygotowawcza trwała 3 miesiące była wyznaczona osoba do NAUKI I PRZEKAZYWANIA WIEDZY za co otrzymywała ratyfikacje finansowe;). Tak naprawde musisz sama ogarnąć zakres materiału a jest tego sporo ;)a obowiązki na swoim stanowisku pracy bynajmniej ja musiałam wykonywać w pełnym zakresie;) ale spoko...
Pytania układał moja Kierowniczka -20 pytań testowych-30 minut. Po teście odrazu ustny ja miałam 7 pytań. Tego samego dnia znałam wynik egzaminu.
W komisii były 3 osoby.
Po zdanym egzaminie powinno byc ślubowanie, minęło juz kilka tygodni i jeszcze niestety nie było zaślubin z urzędem.
Pozdrawiam;)
Oprócz służba przygotowawcz-egzamin - Wzory pism przeczytaj również:
pomoc dla rolników z tytułu powodzi
pismo przewodnie do ZK
ogromna prośba
do biegłych w koordynacji
upomnienie do FA
dziecko urodziło się za granicą, kobitka przychodzi składać o becikowe, polski akt urodzenia, i co dalej?
Wzór decyzji odmownej do FA
wynagrodzenie
decyzja - przyznanie schronienia
zasiłek pielęgnacyjny - przesłane akta w związku ze zmianą miejsca zamieszkania
wzór decyzji o pozostawieniu wnioku bez rozpatrzenia
pomyłka PUP a prokuratura
decyzja warunkowa rodzinne
decyzje dla dłuznika
zgon dłuznika
Jednolity rzeczowy wykaz akt