aaaa a Pani może sobie biegać z wnioskiem do wszystkich świętych...jeśli się nie należy dodatek...to nic nie zrobi...taki straszak, że ona pojdzie do kogoś wyżej ...jest ustawa są przepisy
Pani zamieszkuje sama tylko skąd ja mam wziąć te powierzchnię ? mam tam pojechać i mierzyć w sumie są cztery izby o łącznej powierzchni nie wiadomo jakiej cała powierzchnia budynku w ewidencji gruntów i budynków zabudowy to 127 m to skąd nagle się wzięło 42 m
art 7 ust 2.
Właściciel domu jednorodzinnego jest obowiązany dołączyć do wniosku, o którym mowa w ust. 1, dokumenty albo oświadczenie o wielkości powierzchni użytkowej, w tym łącznej powierzchni pokoi i kuchni, oraz o wyposażeniu technicznym domu.
na mój gust musi być wskazana powierzchnia każdej izby kuchni korytarza i łazienki...by było wiadomo o co chodzi...czyli niech oświadczenie pod odpowiedzialnością karną dołączy...albo zaświadczenie ze starostwa ...
art 7 ust 13.
W celu weryfikacji informacji i danych zawartych we wniosku o przyznanie dodatku mieszkaniowego i w deklaracji, o której mowa w ust. 1, oraz w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 2, organ może wezwać wnioskodawcę do przekazania dodatkowych dokumentów potwierdzających te informacje i dane, wyznaczając termin nie krótszy niż 14 dni. Organ może odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego w przypadku niedostarczenia wskazanych dokumentów w wyznaczonym terminie.