Skąd w Waszych szacownych głowach bierze się ta idea, że wyrażając swój pogląd ja komuś coś narzucam! No skąd!?Iks pisze:@niktorowicz - No to skoro dla Ciebie są to po prostu nie uprawiaj homoseksualnych aktów płciowych, ale nie narzucaj Twoich poglądów innym. To jest tolerancja, a nie pokazywanie palcami.
Pełna zgoda, w oczach KK to grzech. Podobnie jak cudzołóstwo. Rozdział Kościoła od Państwa daje gwarancje, że ani za jedno ani za drugie nikt nie skończy w kryminale.Elmer pisze: IKS - to że akt homoseksualny jest grzechem to nie twierdzenie niki... tylko fakt. To, że ty nie widzisz w nim nic złego to rzecz odrębna. Nie wiem, pierw się odżegnujecie od tego by KK mieszał się do polityki państwa a teraz sami chcecie decydować co jest grzechem w KK. dziwne
Nie w oczach kk to grzech tylko w oczach Boga...kronos79 pisze:Pełna zgoda, w oczach KK to grzech. Podobnie jak cudzołóstwo. Rozdział Kościoła od Państwa daje gwarancje, że ani za jedno ani za drugie nikt nie skończy w kryminale.Elmer pisze: IKS - to że akt homoseksualny jest grzechem to nie twierdzenie niki... tylko fakt. To, że ty nie widzisz w nim nic złego to rzecz odrębna. Nie wiem, pierw się odżegnujecie od tego by KK mieszał się do polityki państwa a teraz sami chcecie decydować co jest grzechem w KK. dziwne
Z tego co się orientuje wyniki badań Regnerusa są powszechnie kwestionowane. Trudno mówić o jednoznacznej opinii psychologów w tej kwestii.