SOW pisma - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 lut 2023, 12:36

Jak wysyłacie pisma w SOW do klienta? Czy są podpisane elektronicznie przez Dyrektora? W tej chwili wysyłam pismo, które sama sobie generuję, weryfikuję i zatwierdzam - wtedy się wysyła. Mam uprawnienia na rozszerzonego użytkownika. Tak mnie to zastanawia, czy to prawidłowo, że klient dostaje pismo tak jakby nie podpisane. Ja do akt pisma drukuje i podpisuje mi Dyrektor - ale to wersja papierowa.

Mam klienta, któremu chcę odrzucić wniosek. Podejrzewam, że może być skarga. Dlatego chcę żeby formalnie było w porządku.
Dorotek1983
Stażysta
Od: 14 gru 2018, 22:34
Zajmuję się: Nie pracuje w ops.

Napisano: 15 lut 2023, 14:57

Ja jako podstawowy realizator tworzę pisma i wysyłam do zatwierdzenia, a dyrektor zatwierdza z konta rozszerzonego podpisanie pisma - nie ma możliwości podpisania elektronicznego samego pisma, tylko przy umowach jest podpis elektroniczny. Do wszystkich wnioskodawców wysyłam i tak pisma papierowe z podpisem i pieczątką Dyrektora, bo muszą otrzymać informację, a 99% ON sama zakładam konta, więc i tak do wszystkich wysyłamy pisma pocztą, bo inaczej nie maja dostępu do informacji o sposobie rozpatrzenia wniosku, jeśli zmami nie składają wniosku przez SOW.
Anna456
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 13:19
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2023, 14:58

Dyrektor na etapie zatwierdzania pisma właśnie je podpisuje. Ty kierujesz jedynie ,,do zatwierdzenia''. Ja drukuję pisma jak mam wnioski papierowe i wysyłam takie pisma pocztą.
MartuchaEm
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 wrz 2020, 14:31
Zajmuję się: AS

Napisano: 15 lut 2023, 23:15

Chodzi mi wyłącznie o sytuację, gdzie wnioskodawca sam złożył wniosek przez SOW i prowadzę z nim korespondencję wyłącznie przez Sow. Pism mu poczta nie wysyłałam, a było dużo nieścisłości, które trzeba było wyjaśnić. Wyjaśnił i nie mogę przyznać dofinansowania, bo nie spełnia warunków.
Dorotek1983
Stażysta
Od: 14 gru 2018, 22:34
Zajmuję się: Nie pracuje w ops.

Napisano: 16 lut 2023, 9:59

No to tworzysz pismo w SOW, kierujesz do zatwierdzenia i jak dyrektor Ci zatwierdzi to pismo trafia do wnioskodawcy. Tyle.
MartuchaEm
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 wrz 2020, 14:31
Zajmuję się: AS

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x