SP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 mar 2015, 8:48

Osoba pobiera u mnie świadczenie pielęgnacyjne na dziecko teraz dowiedziałam się że pełni funkcję radnego w naszej gminie od X 2015 roku- czy to jakoś koliduje? nie jest to praca na umowę tylko funkcja społeczna
Co o tym myślicie.
poziomka

Napisano: 18 mar 2015, 9:46

Ha, ha... dobra mi funkcja społeczna, za którą sie bierze comiesięczne wynagrodzenie.
m&m

Napisano: 18 mar 2015, 9:59

Nie wynagrodzenie a dietę a to różnica.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 11:00

Osoba spędza dużo czasu na posiedzeniach i innych sprawa związanych z pełnieniem funkcji,a więc nie sprawuje STAŁEJ opieki za którą pobiera zasiłek-NIESŁUSZNIE
Berta

Napisano: 18 mar 2015, 11:02

A jak dziecko idzie do szkoły a matka bierze ŚP to tez dziecko spędza dużo czasu bez matki. Nie szukajcie przesłanek negatywnych tam gdzie ich nie ma.
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 11:10

[quote="Dorcia82"]A jak dziecko idzie do szkoły a matka bierze ŚP to tez dziecko spędza dużo czasu bez matki. Nie szukajcie przesłanek negatywnych tam gdzie ich nie ma.

Dziecko idzie do szkoły i ma tam zapewnioną opiekę.Kto opiekuje się podopiecznym radnej kiedy ona zajmuje się czym innym?A może opieka sprawowana przez radną to fikcja bo faktycznie niepełnosprawnym zajmuje się ktoś inny :?:
Berta

Napisano: 18 mar 2015, 11:14

Oj nie przesadzajmy u mnie sesje są raczej w godzinych kiedy dziecko jest w szkole nie można zabronić kobiecie udzielać się społecznie bo ma chore dziecko i bierze ŚP. Gdyby tak było ustawodawca by to zawarł w ustawie ale każdy ma swoje zdanie.
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 18 mar 2015, 11:46

Radny to nie tylko sesje, mogą też być komisje i wiele innych spraw. Pani radna pisze oświadczenie ile miesięcznie "wyciąga" z racji pełnienia tej funkcji społecznej, niech określi ile jej miesięcznie zajmuje sprawowanie tej funkcji i co wtedy z dzieckiem?
PO co się domyślać, niech zainteresowana się określi, opisze ,w akta i tyle.
No chyba, że to będzie 2tys. zł mc. lub funkcja np. w komisji rewizyjnej i ma np. codzienne zajęcie.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x