ŚP a decyzja z SKO

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Kasia2019
Referent
Zajmuję się: FA/ŚW/ZR/DS
Kontakt:

ŚP a decyzja z SKO

Post autor: Kasia2019 »

Dostałam decyzje z SKO do ponownego rozpatrzenia( zeby pracownik socjalny przeprowadził wywiad z siostra osoby ubiegającej sie) i proszę mi powiedz co dalej ? Bo do tej pory miałam wszystkie pozytywne z SKO :D
Kasia2019
Referent
Kontakt:

Re: ŚP a decyzja z SKO

Prosze o pomoc..
Arleta 22
Stażysta
Zajmuję się: śW
Kontakt:

Post autor: Arleta 22 »

Pracownik musi przeprowadzić wywiad środowiskowy jeżeli to była jedyna przesłanka, która SKO zarzuciło, po przeprowadzeniu wywiadu ponownie wydajesz odmowę strona się odwołuje i jest szansa ze SKO przyzna świadczenie.
Do każdej decyzji dot. świadczenia pielęgnacyjnego, od której Strona się odwoła należy dołączyć kwestionariusz wywiadu środowiskowego. W pierwszej kolejności SKO daje do ponownego rozpatrzenia w związku z brakiem takiego wywiadu.
Kasia2019
Referent
Kontakt:

Arleta 22 pisze: 06 gru 2021, 15:04 Pracownik musi przeprowadzić wywiad środowiskowy jeżeli to była jedyna przesłanka, która SKO zarzuciło, po przeprowadzeniu wywiadu ponownie wydajesz odmowę strona się odwołuje i jest szansa ze SKO przyzna świadczenie.
Do każdej decyzji dot. świadczenia pielęgnacyjnego, od której Strona się odwoła należy dołączyć kwestionariusz wywiadu środowiskowego. W pierwszej kolejności SKO daje do ponownego rozpatrzenia w związku z brakiem takiego wywiadu.
Mimo ze juz raz ze strona robiałm wywaid to powtorzyc musze wywiad?
Grazyna0311
Praktykant
Zajmuję się: Zajmuję się (ŚW/FA)
Kontakt:

Post autor: Grazyna0311 »

Rozumiem że to ta siostra wnioskuje o świadczenie pielęgnacyjne?
ODPOWIEDZ