ŚP nienaleznie pobrane - sfałszowane orzeczenie o niepełnosprawności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 18 sie 2010, 13:46

Witam wszytskich!
Mam problem.
Od 01.01.2007 br. kobietka pobierała u nas ŚP na syna, w czerwcu tego roku dostaliśmy anonimowy telefon, że ta Pani która pobiera u nas to ŚP pochwaliła sie ostatnio, że ona pobiera ŚP a nie powinna bo sfałszowała orzeczenie o niepełnosprawności. Potem ja wystąpiłam z wnioskiem do zespołu ds. orzekania o niepełnosprawności o odpis orzeczenia który jej wydano i i dostała ten odpis orzeczenie, z którego wynika, ze kobieta rzeczywiście nie powinna otrzymywać ŚP.
Jak składała wniosek to w styczniu 2007 r. to przyniosła mi tylko kpię orzeczenia poprosiłam by jeszcze do wglądu dostarczyła mi potem oryginał. No ale jakoś to potem mi umknęło ale nie wiedziałam, ze ta babka moze sie do czegoś takiego posunąć. I teraz musze jej wystawić decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach rodzinnych wraz z odsetkami. Czy ktos mi pomoże jak mam ja to zrobić?? Czy mam wydać tylko jedną decyzję o nienależnie pobranych św. rodz. i odsetkach za okres 01.01.2007 do 30.06.2010 czy mam robić za każdy okres zasiłkowy osobną decyzje o nienaleznie pobranych świadczeniach. Bo jak w systemie tak robię np. każda decyzję z każdego okresu zasiłkowego to odsetki przy osobnych decyzjach zadajacych zwrotu wynochodzą większe a jak zrobiłam na próbe decyzje tylko jedna na zwrot z okresem pobierania nienalzenych św. rodz. od 01.01.2007 do 30.06.2010 to odsetki od tej łącznej kwoty nienaleznie pobranych św. rodzinnych 18 440 zł wyniosły 1 214/
CZy ktoś by mnie nakierował jak mam to dobrze zrobic. za pomoc z góry Wam dziękuję.
~Jola

Napisano: 18 sie 2010, 13:51

ja bym zgłosiła sprawę na policje jeszcze
~biedronka

Napisano: 18 sie 2010, 13:57

Już zgłosiłam to na policję i do prokuratury

~Jola

Napisano: 18 sie 2010, 17:23

każda decyzja oddzielnie i oddzielnie odsetki
~anita

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU