Specjalistyczne usługi na wsi - czy to możliwe - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 02 gru 2013, 15:30

Ela jeśli Wy prowadzicie tego typu usługi - mam masę pytań!!

Pierwszy problem (informacja innego ops-u - tyle, że miejskiego): jeśli dziecko uczy się w szkole - nie ma mowy o specjalistycznych usługach. Dlaczego ? Szkoła powinna realizować wszelkie zapisy z rozporządzenia o tych usługach. Dopiero jeśli z powodów organizacyjnych nie może wszystkich my mamy przyznać tylko to, czego dziecku w szkole nie zapewniono.
Co Ty na to ?
Nasze województwo wymaga udowodnienia na piśmie, że inne systemy (oświata, zdrowie ) nie dają dziecku tego, czego potrzebuje i wtedy możemy dostać dotacje.
~AAA

Napisano: 04 gru 2013, 13:27

w rozporządzeniu jest wyraźnie napisane, że jeżeli wykorzystano z oświaty i nfz to my mamy obowiązek. W szkole ma zaj. z logopedą 2godz. 2 socjoterapeutyczne.
~ela

Napisano: 28 sty 2014, 20:27

Witam jestem mamą chłopca z autyzmem i starałam się w ośrodku pomocy społecznej o suo otrzymałam informację że są w stanie mi zaoferować 2 godziny na miesiąc przy czym psychiatra zaleca 20 godzin tygodniowo co mogę zrobić aby wywalczyć więcej godzin dla dziecka proszę o pomoc
~Magda

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x