specjalny celowy i stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 17 lut 2014, 14:01

Witam. Pan ma problemy psychiatryczne i inne. Jest na utrzymaniu żony. Ona pobiera emeryturę z której pewna kwota jest potrącana przez komornika i po potrąceniu spełnialiby kryterium dochodowe / nie kwalifikują się jednak bo komornika nie odliczę. Pan składa podania o pomoc finansową bo w orzecznictwie gdzie dostał umiarkowany stopień lekarz mu powiedział \"że teraz będzie z opieki brał przez dwa lata pieniądze\". Pan nie da sobie przetłumaczyć że dochód rodziny przekracza i zasiłek stały nie przysługuje. Ostatnio na wywiadzie powiedziałam więc żeby napisał podanie o zasiłek stały ja je rozpatrzę i on będzie mógł poskarżyć się do tego lekarza lub SKO. Podanie o zasiłek stały złożył kilka dni po tym jak byłam na wywiadzie w sprawie złożonego podania o celowy. To ten sam miesiąc. I zastanawiam się czy powinnam jechać drugi raz na wywiad.
~Pracownik

Napisano: 17 lut 2014, 14:09

wywiad jest ważny miesiąc czasu , nie ma potrzeby ponownie wizytować środowisko. jednak , mając na uwadze stan zdrowia Pana, mając skompletowane dokumenty ( do zasiłku stałego)- upewniłabym się chociazby telefonicznie czy czasami sytuacja nie uległa zmianie:)
~:)

Napisano: 17 lut 2014, 14:34

Jak jeszcze nie oddałaś wywiadu do osoby decyzyjnej to sprawę zas. celowego i odmowy zas. stałego załatwiłabym jednym wywiadem.
~wwz

Napisano: 17 lut 2014, 14:35

To ja jestem 2 w 1 :D
~Pracownik

Napisano: 17 lut 2014, 15:54

tylko jeden wywiad
~alina

Napisano: 17 lut 2014, 16:32

na tym wywiadzie: sp celowy z uzasadnieniem i odmowa stałego
~Wredna

Napisano: 17 lut 2014, 16:59

Dzięki, pan jest bardzo roszczeniowy i nieobliczalny, gdy do niego idę mam niezłego stracha, przemocowiec.
~Pracownik

Napisano: 17 lut 2014, 17:01

nie choć sama u nas ida 2 koleżanki chyba że to mały OPS to jest problem
Mam koleżankę obsługuje wieś i chodzi z.....sołtysem. każdy orze jak może
~Wredna

Napisano: 17 lut 2014, 17:22

Mały, mały. Jest nas dwie. Wspieramy się jak możemy. A co ja się tam nasłucham od sku...syn....ów i innych, że nie pomagamy, że kryteria i te inne.........
~Pracownik

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x