Jeja, czemu tak wychodzisz przed szereg? Mało masz pracy?
Weź sobie daruj. Nie ma nowego FA to nic nie piszesz.
Komornik dostaje wniosek o przyłączenie do postępowania za stare okresy i koniec Twojego myślenia.
Ja bym chętnie napisał do dłużników, żeby spłacali. Ale na znaczki mnie nie stać.
chodzi o to ze mamy dluznika ktory po kazdym okresie zasilkowym po dostaniu decyzji zwrotowej splacal calosc, we wrzesniu przyszedl zeby zrobic to samo ale kazalismy mu czekac na jakas informacje od nas bo wchodzily zmiany, pozniej okazalo sie ze decyzji o zwrocie juz nie robimy i nie informujemy o zadluzeniu jaki ma jesli wierzycielka nie ma przyznane, w grudniu wyslalismy mu informacje (jako wyjatkowi, bo sie interesuje splata) ze w celu splaty zadluzenia zeby sie wstawil u komornika i splacal za jego posrednictwem, ale komornik odeslal go do nas bo nie wie ile dluznik ma splacic za ten okres. i stad moje pytanie czy my musimy wyslac do komornika czy komornik powinien napisac do nas ile DA ma do splaty? i czy mozemy napisac zwykla informacje o zadluzeniu DA i on sobie osobiscie odbierze ?
Ja bym to zrobił tak:
Wysłał dłużnikowi zwykłe pismo (bo jest to uzasadnione jego poprzednim zaangażowaniem w spłatę), że ma do spłaty tyle i tyle + odsetki.
A gdzie to chce wpłacić to już jego sprawa.
Bo pieniążki OPS może przyjąć i rozksięgować. To OWW ustala kwotę zadłużenia. Nie komornik.