spłata wyższa niz zadłużenie
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Fundusz Alimentacyjny
- Kontakt:
spłata wyższa niz zadłużenie
Witam Ma przypadek komornik wpłacił ponad 30 tys na dłuznika po rozbiciu na postępownia i spłacenia odsetek i długu zostało mi jeszcze 2 tys i muszę to odesłać do komornika. Mam pytanie co dalej robić ?? Bo kobieta u mnie dalej bierze 430z miesięcznie. Czy dłużnikowi i komornkowi pisać że na dzień dzisiejszy spłacił całe zadłużnie czy nic nie pisać POMOCY POzdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA,ŚW,ŚR
- Kontakt:
Re: spłata wyższa niz zadłużenie
Zapytanie do komornika czy egzekucja jest skuteczna.
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
przekaż do komornika bo te należności należą się wierzycielce, ale bezpiecznie jest skontaktować się z komornikiem i ustalić czy po dokonaniu wpłaty egzekucja jest nadal bezskuteczna 

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Fundusz Alimentacyjny
- Kontakt:
dziękuję za info
- młodszyreferent96
- Referent
- Zajmuję się: mł. referent ds. obsługi Programu Rodzina 500+ i świadczeń z funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
Mam podobną sytuację. Komornik początkiem kwietnia przysłał nam więcej pieniędzy niż kwota zadłużenia. Odesłaliśmy resztę kasy i go poinformowaliśmy o tym fakcie. Teraz pani pobrała świadczenie za kwiecień i pojawiło się zadłużenie z tego tytułu. To czy teraz pisać do komornika z zapytaniem o skuteczność egzekucji, czy nie?
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak pisz do komornika, bo może egzekucja po wpłacie do wierzycielki okazała się skutecznamłodszyreferent96 pisze: 22 kwie 2021, 12:04 Mam podobną sytuację. Komornik początkiem kwietnia przysłał nam więcej pieniędzy niż kwota zadłużenia. Odesłaliśmy resztę kasy i go poinformowaliśmy o tym fakcie. Teraz pani pobrała świadczenie za kwiecień i pojawiło się zadłużenie z tego tytułu. To czy teraz pisać do komornika z zapytaniem o skuteczność egzekucji, czy nie?

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
Oprócz spłata wyższa niz zadłużenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
weryfikacja dłużnika
Prawo jazdy dłużnika alimentacyjnego
Pandemia a terminy postępowania
Zaświadczenie od pracodawcy
wczytanie sprawozdania
wszczecie kobiecie
Co zrobić z takim dłużnikiem?
nienależnie pobrane
czy dodatek aktywizacyjny dodaje się do dochodu
wezwanie do złożenia wyjaśnień
umorzenie z art. 30 ust. 1
Umorzenie należności od dłużnika
zgod dłużnika czy będzie nn pobrane
kiedy zdjąć dłużnikowi nienależnie pobrane?
Sprawozdanie kwartalne z FA
Wpłata 31.03. odprowadzona i rozliczona 01.04