Sprawa pisania postów przez użytkowników niezalogowanych - O serwisie OPS.pl

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Zdanie Pani/a nt. wprowadzenia możliwości pisania postów jedynie użytkownikom zalogowanym?

Czas głosowania minął 15 mar 2016, 12:01

Wg mnie może zostać wprowadzona taka opcja.
104
49%
Będzie to dla mnie duży problem i jestem przeciw temu.
94
44%
Nie mam zdania na ten temat lub jest mi to obojętne.
16
7%

Liczba głosów : 214

Napisano: 08 mar 2016, 12:01

Witam Państwa,

W związku z ostatnimi poczynaniami osób nie posiadających kont na tym forum i ich notorycznym spamowaniem jesteśmy zmuszeni do brania pod uwagę możliwości wyłączenia dla osób niezalogowanych możliwości zakładania tematów i pisania postów.
Tak jak powyżej napisałem, jest to jedynie brane pod uwagę ale w przypadku niezaprzestania w/w czynu przez tą garstkę osób lub nasilenia się tego wydaje się wtedy to jedynym dobrym wyjściem.

Informuję, że banowanie adresów IP jest mało skuteczne bo spamerzy posiadają dynamiczne IP i w grę może wchodzić blokowanie adresów hosta ale na tym mogą ucierpieć osoby które mają np. tych samych dostawców internetu.

Osoby te często piszą bez ładu i bez składu zaczepiając wszystko. Wprowadzają zwykłych użytkowników w błąd zmieniając nick przez co udają, że w temacie popiera ich wiele osób udzielających się.

Proszę aby Państwo podeszli do niniejszej ankiety z powagą. Dyskusja i poglądy jak najbardziej mile widziane.
I oczywiście zachęcam wszystkich do głosowania.

Pozdrawiam.

P.S. ponadto informuję Państwa, że pisanie jako zalogowany użytkownik nie sprawia żadnej różnicy względem pisania jako niezalogowany przy tzw. anonimowości. Jest to takie samo działanie.

P.S. 2 Wynik i udział w ankiecie nie jest wierzący, ma jedynie charakter informacyjny.
Apophis
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 23:26
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl/

Napisano: 08 mar 2016, 14:15

witam,
od lat jestem uczestnikiem tego forum.Denerwują mnie wprowadzane zmiany, bo w pracy człowiek ma ich dość. Tu dowiem się szybko w sprawie wątpliwości, ba, mało tego, znając forumowiczów z d.m. wiem do kogo personalnie się zwrócić o pomoc. Jesteśmy zaprzyjaźnieni i nie spotkałam się do tej pory z żadnym przykrym postem. Uważam, że ostatnia forma była bardzo czytelna, przejrzysta i przyjazna w obsłudze. Zostawcie nam ją. Pozdrawiam wszystkie dodatki mieszkaniowe - tekla
tekla

Napisano: 08 mar 2016, 14:55

Konieczność założenia konta w przypadku niektórych użytkowników może być na tyle skomplikowana, czasochłonna i niezrozumiała, ze w sumie przez jej wprowadzenie możecie stracić sporo czytelników.

Jednym słowem, wiele osób może sobie z tym nie poradzić. A co dopiero zapamiętać hasło.
BadAss

Napisano: 08 mar 2016, 14:59

BadAss pisze:A co dopiero zapamiętać hasło.
szczerze to ja hasła swojego do ops.pl chyba nie pamiętam.... przeglądarka pamięta ;)
a tak czy owak trzeba zostawić jakiś otwarty dla wszystkich dział
#STANDWITHUKRAINE
#PutinChuj
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 08 mar 2016, 15:18

i podoba mi się to, założyć konto to chwila. pode mnie ktoś się też podszywał, tzn. nie robił może tego celowo, ale miał taki sam nick.
gumi
VIP
Od: 17 mar 2015, 8:57
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2016, 15:36

Tom. pisze:szczerze to ja hasła swojego do ops.pl chyba nie pamiętam.... przeglądarka pamięta ;)

Niestety typowy urzędas i przy włączonej opcji "zapamietaj hasło" w przeglądarce coś spieprzy ;)
Tom. pisze: a tak czy owak trzeba zostawić jakiś otwarty dla wszystkich dział
O to się zgadza, otworzyć jeden ogólny. Reszta dla zalogowanych.

Plus jeden za dodatkową opłatą z poradami prawnymi. Za ten pomysł poproszę prowizję :D
BadAss

Napisano: 08 mar 2016, 18:17

No to będzie klub dla elyty taki Country Club, wilk syty i Wilkowyje syty buahahahahahaha, no i tak samo wyjdzie elyta sie w końcu ewakuuje by nie zarobić w czambo buahahahahahaha

Napisano: 08 mar 2016, 22:02

Drogi nadgorliwcze, kodowy bojowniku o wolność i demokrację napisz uczciwie, że chodzi o cenzurę. Zapowiadam, że jeśli cenzura zostanie wprowadzona w dziale HP to nagłośnię to gdzie tylko się da. Kodziarze mają gęby pełen frazesów o wolności i demokracji lecz sami tę wolność chcą koncesjonować i reglamentować. Wolność jest tylko wtedy gdy o nich mówi się dobrze, gdy zaś pojawia się krytyka to natychmiast chcą inwigilować, śledzić, aresztować i sądzić. HP powinien być tym miejscem, gdzie dyskusja jest naprawdę wolna. Jeśli komuś to przeszkadza to albo nie musi tego czytać albo w ogóle korzystać z HP. Najwyraźniej wiele poruszanych tu tematów jest solą w oku kodziarzy. Chodzi o to by niewygodne dla kodziarzy fakty nie docierały do jak największej grupy ludzi, by nimi manipulować.
aleyaya

Napisano: 08 mar 2016, 22:35

do ~aleyaya
Polityka najwyraźniej ci zaszKODziła :D
wyluzuj stary, nie wszystko się kręci wokół kodu
!
pajac

Napisano: 08 mar 2016, 22:46

aleyaya bądź spokojny nic z KODem wspólnego nie mam ;)
A ten temat dotyczy tego co w pierwszym poście.

Pozdrawiam.
Apophis
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 02 mar 2016, 23:26
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl/

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x