sprawozadnia MPiPS oraz rzeczowo-finansowe
Re: sprawozadnia MPiPS oraz rzeczowo-finansowe
a gdzie w aplikacji piecza zastępcza jest lista rodzin?
ja jeszcze nie wprowadziłam do tej aplikacji żadnej rodziny i chcę je przenieść ale nie widze tej listy rodzin
ja jeszcze nie wprowadziłam do tej aplikacji żadnej rodziny i chcę je przenieść ale nie widze tej listy rodzin
czy wynagrodzenia dla rodziny zawodowej i koordynatora wykazujemy netto, brutto, czy brutto- brutto?
czy ryczałt na dojazdy dla koordynatora wykazujemy w wydatkach (- tabela J)
Lista rodzin jest pod przyciskiem Rodziny na głównym oknie Pomostu. Jeśli dopiero zaczynasz to będzie pusta, i dopiero trzeba przypisać rodziny które były już wcześniej w aplikacji \"pomoc społeczna\" do aplikacji \"piecza\" jako kolejnej. Proponuję poczytać to: https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... 19&t=14420
jest tam między innymi podany sposób jak przenosić te rodziny.
pozdrawiam
jest tam między innymi podany sposób jak przenosić te rodziny.
pozdrawiam
ja z tego wyjaśnienia to nic nie rozumię
a gdzie ta lista rodzin jak się zaloguję na pieczy
a tak w ogóle to widz, że pomost policzył mi tosprawozadanie rzeczowo - finansowe a co to są za dane? zliczone z pomocy społęcznej??
a gdzie ta lista rodzin jak się zaloguję na pieczy
a tak w ogóle to widz, że pomost policzył mi tosprawozadanie rzeczowo - finansowe a co to są za dane? zliczone z pomocy społęcznej??
To może podaj mi tel. na prywatną wiadomość, zadzwonię i pomogę.
@Anka, zgodnie z obietnicą, przeklejam odpowiedź jaką otrzymaliśmy dziś na Twoje pytanie:
\"no o.k, tak podejrzewałam ale... czy stare kontynuacje nauki właduje zgodnie ze starym podziałem tzn.kontynuacja nauki dla wychowanków rodzin zastępczych spokrewnionych?czy musze tych wychowanków co dostają 494,10 dzielić zgodnie z tabelą A. (spr.rzeczowo-finasowe)zgodnie z nowym podziałem tzn:rodziny spokrewnione, niezawodowe, zawodowe, choć kiedyś jak ustalałam te stare kwoty to nie było takich podziałów?:-)))\"
odpowiedź:
\"Odpowiadając na przesłane pytanie pragnę poinformować, że biorąc pod uwagę zakres i szczegółowość składanego sprawozdania jednostki samorządu terytorialnego powinny zawrzeć informacje na temat rodzaju rodziny, z
której pochodzą osoby usamodzielniane. W przypadku osób usamodzielnionych przed wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, taka informacja także powinna być uwzględniona, Jednostki
Samorządu Terytorialnego mogą taką informację w ramach swoich kompetencji uzyskać\"
pozdrawiam
\"no o.k, tak podejrzewałam ale... czy stare kontynuacje nauki właduje zgodnie ze starym podziałem tzn.kontynuacja nauki dla wychowanków rodzin zastępczych spokrewnionych?czy musze tych wychowanków co dostają 494,10 dzielić zgodnie z tabelą A. (spr.rzeczowo-finasowe)zgodnie z nowym podziałem tzn:rodziny spokrewnione, niezawodowe, zawodowe, choć kiedyś jak ustalałam te stare kwoty to nie było takich podziałów?:-)))\"
odpowiedź:
\"Odpowiadając na przesłane pytanie pragnę poinformować, że biorąc pod uwagę zakres i szczegółowość składanego sprawozdania jednostki samorządu terytorialnego powinny zawrzeć informacje na temat rodzaju rodziny, z
której pochodzą osoby usamodzielniane. W przypadku osób usamodzielnionych przed wejściem w życie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej, taka informacja także powinna być uwzględniona, Jednostki
Samorządu Terytorialnego mogą taką informację w ramach swoich kompetencji uzyskać\"
pozdrawiam
a zboiry to można już wysyłać?
mnie nie chcą się liczyć nie mogę wpisać, ze za 2 kwartał
mnie nie chcą się liczyć nie mogę wpisać, ze za 2 kwartał
do kiedy trzeba wysłać sprawozdanie rzeczowo-finansowe?
Oprócz sprawozadnia MPiPS oraz rzeczowo-finansowe - Stare tematy przeczytaj również:
zbiory centralne
rodzic dysponujący dochodem dziecka
rodzina zastępcza
miejsce w placówce
dziecko w pieczy a rodzina biologiczna
dziecko w pieczy a fundusz alimentacyjny
przywrocenie pomocy na kontynuowanie nauki
Kto zapewnia mieszkanie
turnus reh. ze środków PFRON
Turnus Rehabilitacyjny
ZWROT CZĘŚCI DOCHODÓW OD GMINY Z TYT ODPŁATNOŚCI RODZ. NATURALNEJ DO GMINY I POWIATU
pilne! poszukiwana rodzina dla 2 dzieci
oparcie społeczn-wyniki
szkolenia i pytania......
dodatek dla dziecka niepełnosprawnego
KORDYNATOR RODZINNEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ