Sprawozdania - Ochrona Danych Osobowych

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 30 cze 2016, 14:53

Witaam. Do czego mnie wpakowali!! A ja się dałam.
O jakie sprawozdania chodzi?? Czy ktoś życzliwy ma wzory?? Jak to robić???
Pliss
Kriss

Napisano: 12 sie 2016, 8:59

Witaj, to samo mnie nurtuje, bo ciągle tylko jakieś telefony z ofertami firm,że za nas zrobią odpłatnie sprawozdanie, oczywiście tylko dziś jest promocja, wystarczy wydrukować z emeila i podpisać... itp. osobiście uważam, że gdybyśmy musieli takie sprawozdanie wykonać to z pewnością byśmy się w odpowiednim czasie dowiedzieli , może od samego GIODO, poza tym nigdy nic takiego nie było wymagane, i z kąt niby mają dane, które są w posiadaniu naszego ośrodka więc jak mogą zrobić cokolwiek ?? coś tu śmierdzi i na pewno się na to nie zgodzimy..
helen

Napisano: 18 sie 2016, 12:14

po pierwsze jesteśmy zobligowani wg ustawy i rozporządzenia do zrobienia sprawozdania przynajmniej raz na rok pierwsze sprawozdanie wiino być do dnia 15 maja br.
po drugie to nie są jakieś wymysły tylko przepisy o tym nam mówią, przed sprawozdaniem dla ADO przekazujemy plan sprawdzeń i informujemy pracowników, iż w tym okresie będą sprawdzeni. w terminie 30 dni dajemy sprawozdanie dla ADO. Mamy również sprawdzenia doraźne na zlecenie GIODO
mamam

Napisano: 23 sie 2016, 16:09

Ma ktoś wzory sprawozdań, nak których można zbudować własne
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2016, 13:42

Polecam zakup książki "Dokumentacja Administratora Bezpieczeństwa Informacji. Wzory dokumentów z objaśnieniami. Autor Grzegorz Sibiga. Wydawnictwo Presscom Sp. z o.o. Są w niej ustawa, rozporządzenia i wzory dokumentów ABI również na płycie. Polecam, mnie ułatwiło kilka prac.
ABI

Napisano: 18 paź 2016, 23:58

To podeślij wzory na maila, [email protected]
bo ja zakupiłem vademecium ABI, niestety nei było tam CD
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny