sprawozdanie część F

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
aśka

sprawozdanie część F

Post autor: aśka »

kilka osób (np. kasjerka, księgowa, pracownicy świadczeń rodzinnych) otrzymują dodatki specjalne w związku z wykonywaniem ustawy 500+, gdzie w sprawozdaniu wykazywać te dodatki, czy w części F. 3.1. i F.4.1.? A gdzie wykazać liczbę osób realizujących ustawę, czy w 5.1.?
xxx23

Re: sprawozdanie część F

Post autor: xxx23 »

podbijam!
Gość

Post autor: Gość »

wg mnie jeżeli otrzymują dodatki za realizację ustawy, to powinny być wykazane w wierszu 3.3 oraz w wierszu 5.3
anna553

Post autor: anna553 »

może to głupie pytanie ale czym się różni tabela F wiersz 3 od 4? w której wykazć wynagrodzenia?
anita30

sprawozdanie część F

Post autor: anita30 »

właśnie Anna, ja tez nie wiem czy w punkcie 3 : to co planowane na wydatki w styczniu, a w 4. to co wydalismy faktycznie? pomocy nie wiem jak zrobić ta finansówkę (F) :(
aśka

Post autor: aśka »

jeżeli wydatki poniesione były tylko z dotacji, to w części 3 i 4 jest ta sama kwota, chyba, że ktoś miał dochody z innych źródeł to w części 3 będzie inna kwota
anita30

no właśnie też mi się tak wydaje, a moja księgowa twierdzi, że w 3 planowane wydatki a w 4 zrealizowane :/ zrobie po swojemu :)
a czy w f2 bedzie tak ?
np.
F2: dostaliśmy 300 tys
F2.na wypłaty miało być 295 500,00
F2.2. na koszty ( 1,5% z tych 300 tys. )czyli 4500,00 zł
???
Awatar użytkownika
GOPSIrek
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: GOPSIrek »

anita30 pisze:no właśnie też mi się tak wydaje, a moja księgowa twierdzi, że w 3 planowane wydatki a w 4 zrealizowane :/ zrobie po swojemu :)
a czy w f2 bedzie tak ?
np.
F2: dostaliśmy 300 tys
F2.na wypłaty miało być 295 500,00
F2.2. na koszty ( 1,5% z tych 300 tys. )czyli 4500,00 zł
???

Tak
Irek
anita30

czyli to co mieliśmy zaplanowane wpisywać , nawet jeżeli nie wykorzystaliśmy tej kasy ? :)
MTs
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: MTs »

U nas są dodatki, czy pisaliście wyjaśnienia dot. tej informacji.
Wartość wiersza 3.1 w części F podzielona przez wartość wiersza 5.1. w części F nie powinna być mniejsza niż 2000 zł (kwota minimalnego wynagrodzenia za pracę w 2017 r.).
ODPOWIEDZ