ja już widzę, że tego chyba nie zrobię! A księgowej w pn. nie ma, więc mam czas do dziś! Ciekawe co mi zrobią, chyba nie zwolnią - jestem chroniona:) A mogłam iść na L-4 lub choćby na urlop! Człowiek jest głupi!
Dużo już pism czytałam z Małopolskiego UW, ale tak głupiego ja to co teraz, to jeszcze nie. No cóż ostatecznie to można napisać, że tylko sobie palnąć w łeb, jak się źle policzy. Właśnie tak się tworzy fikcje, jak się siedzi za biurkiem i nie ma zielonego pojęcia, tak jak my, że w jednym dniu nie ma żadnego wniosku, a w drugim jest ich 5. Poza tym cały XI, XII, a w FA i X, to wielka niewiadoma. Pani Dyrektor Wydziału proszę wyjaśnić, jak przewidzieć ile osób złoży wnioski na nowy okres zasiłkowy, czy do 15 września wszystkie osoby pobierające SP przyjdą złożyć wniosek na ZDO, ile osób umrze, a ile się urodzi, itp?
My zawsze pięknie umieliśmy przewidzieć, ale ta tab. jest tak skonstruowana, że nic z niej nie wiadomo. Założę się, że teraz zupełnie źle to zapotrzebuje, poza tym wszystko trzeba liczyć ręcznie, bo komputer nie rozbija ZDO od SZO, ŚP, a oni chcą ile świadczeń, jakich, na jaką kwotę, na podstawie wydanych już dec, przewidywanych itp.! To jakaś masakra!
wiem, że brakuje mi ok. 480 tyś. ale nie mam pojęcia ile z tego będzie ZR do 5 r. życia, ile od 5-18, ile powyżej 18, ile poszczególnych dodatków i innych świadczeń i mam to w d....!
do pawla w. chcialam tylko zapytac o jakis pomysl na te obliczenia, moze z jakiegos zestawienia z programu (amazis) mozna cos wyciagnac...sama juz nie wiem...