sprawozdanie dot. KPPPwR na lata 2014-2020 - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 27 sty 2015, 22:52

u mnie w ops-ie wydrukowano z pomostu to sprawozdanie i twierdzą że go w CASie nie ma. gdzie wtedy szukać tych objaśnień bo przydałyby się
jaa

Napisano: 28 sty 2015, 10:01

Katastrofa dla mnie....

Pomóżcie:
- czy Punkt Konsultacyjny który w naszej gminie finansuje się z programu przeciwdziałania alkoholizmowi, liczyć?
- czy jeżeli gmina nie prowadzi programów dla sprawców przemocy (ma je placówka powiatowa i tam kierujemy), to wpisać O, czy brać dane z powiatu?
- 2.4.1. nie mamy gminnego specjalistycznego ośrodka wsparcia - jest powiatowy - brać od nich dane o monitorowaniu?

Jak to napisałam to dochodzę do wniosku, że wykazuję tylko te działania które prowadzi gmina :?
Ale proszę napiszcie swoje spostrzeżenia :oops:
KaB

Napisano: 28 sty 2015, 10:07

Aaaaa i jeszcze jedno:
czy do liczby zakończonych procedur z powodu ustania przemocy doliczam te, które zostały wszczęte w 2013 r?
KaB

Napisano: 28 sty 2015, 10:30

Przeszukałam cały CAS i nigdzie nie ma tego sprawozdania :( Jaką ma nazwę sprawozdanie w tym CAS bo może po numerze znajdę :(
Monika.gops

Napisano: 28 sty 2015, 11:15

Taka informacja:szczegółowy opis w objasnieniach dostępnych po zalogowaniu do CAS i wyborze sprawozdań resortowych w obszarze PS.Termin przekazu sprawozdania Przemoc wersja formularza 1.2c-do 10 lutego 2015r
t.franek

Napisano: 28 sty 2015, 11:51

Yo
sprawa dotyczy zapisów w dziale 2.3.1

poradnictwo socjalne - wpisujecie wszystkie osoby objęte pracą socjalną?
co to jest poradnictwo zawodowe i rodzinne? co tutaj wpisywać? mamy rodziny współpracujące z asystentem rodziny, czy to tutaj ujmować?
YoYo

Napisano: 28 sty 2015, 15:27

Sławka pisze:To sprawozdanie to jakaś katastrofa. Siedzą sobie w warszawce, biorą niezłą kaskę i kombinują co by jeszcze w tej przemocy wymyślić by zapewnić sobie dalej ciepełko.
Dokładnie! Przecież aby zbierać takie dane to bym rok wcześniej musiała przynajmniej wiedzieć, teraz to ja nie jestem w stanie tego wypełnić, więc 3/4 sprawozdania to będą same 0 (ZERA). Banda oszołomów, dla których liczą się tylko cyferki!
zosiaaa

Napisano: 28 sty 2015, 16:03

Święte słowa.
t.franek

Napisano: 02 lut 2015, 8:13

Ja też nie mogą znaleźć tego sprawozdania. Proszę o pomoc.
ula 0

Napisano: 02 lut 2015, 16:09

ula 0
logujesz się w CAS
- wchodzisz w sprawozdania resortowe
-sprawozdania resortowe(PS)
-wybierz formularz:PRZEMOC rok:2014- wybierz
-wybierz operację:wypełnianie sprawozdania- zielonym ptaśkiem zatwierdzasz/wchodzisz
- na dole: wartość komórek sprawozdania - klikasz/wchodzisz.
:D
lili

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem