sprawozdanie IZYDA - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 23 sty 2017, 16:33

Czy ktoś może mnie poinstruować jak wyliczyć punkt 2.1. sprawozdania, osoby pracujące na Izydzie?? byłabym wdzięczna :D :D :o :shock: :?: :?: :?:
syl86
Praktykant
Od: 10 kwie 2016, 11:57
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 9:48

podbijam temat ;)
500

Napisano: 24 sty 2017, 9:51

chyba nikt nie wie... policzyłam ręcznie :)
syl86
Praktykant
Od: 10 kwie 2016, 11:57
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 10:22

w poniedziałek była aktualizacja. jest sprawozdanie w systemie. wydrukowałam, sprawdziłam i mam ;-)
vasariah

Napisano: 24 sty 2017, 10:26

ja sprawdziłam to sprawozdanie ale dane się nie zgadzają, osób samotnie wyliczyło mi praktycznie połowę wszystkich świadczeniobiorców, więc to się na pewno nie zgadza, liczyłam...
nowa11

Napisano: 24 sty 2017, 15:37

Samotnych program zliczył mi aż 376, liczyłem "na piechotę" i wyszło 106, więc rozbieżność olbrzymia. Umożliwili zrobienie zestawienia w programie, a dane i tak do niczego i trzeba w teczkach grzebać jak chce się to sprawozdanie zrobić dobrze...
pio

Napisano: 24 sty 2017, 16:22

wnioskodawcy samotne wychowujący liczeni sa wg. stanu cywilnego w oknie danych osobowych, decyzje związane z utrata dochodu - istotne jest odpowiednie wprowadzenie dochodu w oknie Kalkulacji dochodu (na dole pozycja Utrata dochodu musi być wypełnione)
INFOR

Napisano: 24 sty 2017, 20:04

Ja robiłam takim systemem - wniosek pierwotny i jeśli pierwotnie było przyznanie to do niego potem cały czas zmiany. Czyli pierwszy wniosek, decyzja przyznająca, potem zatrudnienie przekroczyło- uchylenie, potem utracił pracę znowu złożył wniosek nowe zdarzenie i przyznanie. Wszystko ok tylko widoczne są wnioski pierwotne a resztę muszę teraz ręcznie doliczać. Fajnie jakby można było robić cały czas przez zmianę i np. odhaczać, że do wniosku pierwotnego kolejny wniosek formalny.Bo teraz mam problem.
ewunia88

Napisano: 24 sty 2017, 22:51

"wnioskodawcy samotne wychowujący liczeni są wg. stanu cywilnego"

No to można powiedzieć, że nie są liczeni, bo stan cywilny panna/kawaler nie równa się samotnemu wychowaniu.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 25 sty 2017, 0:03

za osobę samotnie wychowującą dzieci uważa się jednego z rodziców albo opiekuna prawnego, jeżeli osoba ta jest panną, kawalerem, wdową, wdowcem, rozwódką, rozwodnikiem albo osobą, w stosunku do której orzeczono separację w rozumieniu odrębnych przepisów.

innych danych we wniosku o SW nie ma - wnioskodawca nie ma obowiązku takiej informacji podawać a MRPIPS dane chce :-).Zestawienie jest narzędziem, które ma Państwu pomóc w przygotowaniu sprawozdania i zostało przygotowane na bazie danych jakie zbierane sa w programie.
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x