sprawozdanie KDR ?? KIEDY JAK GDZIE ?
-
- Referent
- Zajmuję się: PS
sprawozdanie KDR ?? KIEDY JAK GDZIE ?
Hej osoby zajmując się KDR muszą robić jakieś sprawozdania lub raporty ? zajmuje się tym od stycznie dopiero i nie bardzo wiem gdzie jak i kiedy to się robi pomóżcie ?
- Herka
- Starszy referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: sprawozdanie KDR ?? KIEDY JAK GDZIE ?
Obowiązkowe sprawozdania S01 należy wykonywać raz na pół roku tzn. miedzy 1-15 stycznia i 1-15 lipca. Analogicznie sprawozdania S02 należy wykonywać co kwartał. Raporty można wykonywać kiedy się chce, ale nie są one obowiązkowe.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
-
- Referent
co kwartał tzn MARZEC, CZERWIEC, WRZESIEŃ i GRUDZIEŃ ??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Chyba nie to miałaś na myśli. Nie prawda, chyba że o czymś nie wiem. S02 jak i S01 wykonujemy między 1-15 stycznia i 1-15 lipca, ale zazwyczaj jeszcze z Urzędu Wojewódzkiego dostajemy pisma z terminem. Podejrzewam, że zamiast sprawozdania S02 chodziło ci o wejście w panel KDR -> Moduł Administracyjny -> Informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych -> i tam trzeba co kwartał uzupełnić - tu chodzi im o to czy macie jakieś lokalne karty dużej rodziny na terenie gminy. Jak nie uzupełnisz to masz bodajże komunikat z systemu, że trzeba to zrobić.Herka pisze:Analogicznie sprawozdania S02 należy wykonywać co kwartał.
W CAS też czasami pojawiają się sprawozdania, ale to terminy ustala Urząd Wojewódzki i pojawiają się w różnych terminach.
Prowadzisz jakiś swój własny rejestr? Zgadzają ci się kwoty z raportami? Jeśli tak to nie ma co panikować i po prostu czekasz na sprawozdanie.
PS. Ciekawe jak to będzie pierwsze sprawozdanie bez HD xD! Już czekam na pytania w lipcu, że coś się komuś nie zgadza. Obym nie był w gronie tych osób

- Herka
- Starszy referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Masz całkowitą racją, dokładnie to miałam na myślimichu95 pisze:Podejrzewam, że zamiast sprawozdania S02 chodziło ci o wejście w panel KDR -> Moduł Administracyjny -> Informacja o samorządowych programach dla rodzin wielodzietnych -> i tam trzeba co kwartał uzupełnić - tu chodzi im o to czy macie jakieś lokalne karty dużej rodziny na terenie gminy. Jak nie uzupełnisz to masz bodajże komunikat z systemu, że trzeba to zrobić.

SOFTIQ
-
- Referent
Prowadzisz jakiś swój własny rejestr? Zgadzają ci się kwoty z raportami? Jeśli tak to nie ma co panikować i po prostu czekasz na sprawozdanie.
Ja nie prowadza żadnego rejestru? nawet niewiem jak by to miało wyglądać i w czym pomóc ?
a wy prowadzicie ?
Ja nie prowadza żadnego rejestru? nawet niewiem jak by to miało wyglądać i w czym pomóc ?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny
- Kontakt:
ja prowadzę sobie rejestr ile wniosków wpłynęło i jakich, mam nadzieję że to mi pomoże w sprawozdaniu bo będę je robić po praz pierwszy i na razie to jestem tym przerażonaAD1988 pisze:Prowadzisz jakiś swój własny rejestr? Zgadzają ci się kwoty z raportami? Jeśli tak to nie ma co panikować i po prostu czekasz na sprawozdanie.
Ja nie prowadza żadnego rejestru? nawet niewiem jak by to miało wyglądać i w czym pomóc ?a wy prowadzicie ?
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i juz problemy............w raporatch wykazuje więcej o dwie karty niż mamy wydane i co teraz?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ehh... może wydałaś zamówione w zeszłym roku karty, albo nie policzyłaś wydanych kart elektronicznych? Generalnie żeby sprawdzić tą statystykę bez analizy danych to mi ręce opadają... Nie napiszę co o tym wszystkim myślęsocjalka pisze:i juz problemy............w raporatch wykazuje więcej o dwie karty niż mamy wydane i co teraz?

Oprócz sprawozdanie KDR ?? KIEDY JAK GDZIE ? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
HELPDESK KARTY DUZEJ RODZINY - WRÓCIŁ
Czy działa Wam system SI KDR?.........................
czy przysługuje KDR dla osoby
jak później przyznać karty dla dzieci
Jak odzyskac hasło? gdzie szukać pomocy?
brak peselu dziecka nieżyjącego
Wniosek złożony przez innego członka rodziny
błędny PESEL w karcie, co zrobić? Błąd wnioskodawcy.
Przedłużenie karty dla osoby pełnoletniej.
Ilu letnie dziecko może mieć kardę elektroniczną na swoim te
ograniczenie władzy a przyznanie Karty Dużej Rodziny
pomocy. ten sam numer telefonu
zagubiona karta dużej rodziny
jak to jest z kosztami obsługi w KDR?
złożony wniosek elektroniczny do złej gminy
kdr duplikat rodzic który miał na utrzymaniu 3 dzieci