Sprawozdanie kwartalne

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
500 +

Sprawozdanie kwartalne

Post autor: 500 + »

Czy dostaliscie informacje na temat sprawozdania kwartalnego z 500 plus. Bo program nie chce wygenerowac sprawozdania kwartalnego tylko ma mozliwosc miesiecznych sprawozdan? Moze szykuje sie jakas aktualizacja? Czy moze zapadla decyzja, ze nie ma koniecznosci robienia teraz tego sprawozdania kwartalnego?
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: Sprawozdanie kwartalne

Post autor: voodoo »

Twoim głównym zmartwieniem jest CAS- jeśli nie ma takiego sprawozdania to nie zaprzątaj sobie głowy.
gops.lo

Post autor: gops.lo »

paragraf 3 rozporządzenia z dnia 18 lutego 2016r. Poz. 212 proponuję poczytać.
Awatar użytkownika
voodoo
Inspektor
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: voodoo »

A w CASie było takie sprawozdanie? Nie było więc tak jak piszę- interesuje Cię tylko to co jest w CAS.
gops.lo

ale zaraz zaraz to nie było moje pytanie. W przytoczonym przeze mnie paragrafie jak byk stoi ze kwartalne dopiero od 2017r. Tym bardziej nie ma co o nim myśleć. Póki co są jednorazowe i tyle.
anna12345

Post autor: anna12345 »

No ok, miesięczne miesięcznymi, ale nie wyklucza kwartalnego prawda? Ja nie widzę, żeby w paragrafie 2 było cokolwiek napisane, że od 2017r. będą.
Jednakże jak nie ma w CASie, to nie ma o czym mówić :D
gops.lo

ale jest zapis że przepisów par.2 ust.1 i 3 nie stosuje się..... Czyli na logikę w okresie sprawozdań jednorazowych nie robimy kwartalnych.
Gość

Post autor: Gość »

Racja, jest ;d wracam honor ;D
gops.lo

Dziękuję bardzo :D
Miłka

Post autor: Miłka »

czyli, robicie te miesięczne czy nie? jak je wysłać jak w CAS-ie go nie ma?
ODPOWIEDZ