rozmawiałem z pcprem który wprowadza ortopedyczne, oni np. nie skanują orzeczeń czy zleceń, faktur, ponieważ mają je w papierze w segregatorze, do SOW wklepują tylko wniosek, myślę, że jest to jakiś sposób na ułatwienie sobie pracy i przeczekanie do momentu, aż SOW będzie sprawdzał zlecenia NFZleon pisze: ↑01 gru 2021, 9:29Słuchajcie czy my nie możemy jakoś zaprotestować i wyrazić swojej i klientów niechęci do tego systemu????
Czyli wszystkie wnioski ortopedyczne trzeba będzie wklepywać za klienta i załączać faktury i 5 stron zleceń do każdej faktury????
Jak klienci składają wnioski w których maja kilka miesięcy albo nawet i cały rok???
Już tyle lat PFRON współpracuje z NFZ żeby dać nam dostęp do zleceń w systemie i ciągle NIC.... i ciągle niepotrzebna papierologia i drukowanie tych zleceń.
Naprawdę nie widzę tego w SOW!!!
a gdzie masz napisane, na czym polega procedowanie? dla nie procedowanie to przerobienie wniosku w systemie czyli: wprowadzenie wniosku do SOW, ocena (o ile jest), wypłata pieniędzy, w miedzy czasie pismo inf. o przyznaniu środków i o wypłaciemarta2005 pisze: ↑01 gru 2021, 10:00No tak, ale procedowanie wniosków w SOW polega na umieszczaniu w formie skanu wszystkich załączników. Do tej pory wpisywanie wniosków było dobrowolne i można było tego nie robić. Teraz niestety nas już do tego zmuszają. Mnie to najbardziej przeraża uzupełnianie wniosków (bo bardzo dużo jest niekompletnych) i potem rozliczanie. Za każdym razem, do każdego wniosku trzeba będzie dodawać rozliczenie, jak w as-ie???