Sprawozdanie S01 2018 II półrocze - Help me - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 18 sty 2019, 11:10

Mam mega problem z tym sprawozdaniem
Miałam w I półroczu 3 wnioski, jedno o przedłużenie karty, 2 o karty dla całych rodzin, koszty które mi się należały to 30,02 , dostałam do końca lipca 16,35 zł. na początku sierpnia dostałam to brakujące 13,67 zł.
Teraz w drugim półroczu miałam po kolei 7 wniosków po 13,67 zł, później jedno przedłużenie za 2,74 zł i znowu jeden wniosek za 13,67 zł. Łącznie należało mi się więc 112,10 zł za drugie półrocze. dostałam w listopadzie 89,98 zł ( nie mam pojęcia skąd taka kwota bo nawet w sprawozdaniu widać, że dobrze wprowadziłam wszystkie wnioski bo koszty są dobrze wyliczone tj. ilość poszczególnych wniosków i kwoty za nie się zgadzają) Do tej pory nic więcej nie dostaliśmy, czyli brakuje mi tak jakby na ostatnie dwa wnioski tj, ten za 13.67 i 2,74, oraz brakuje mi 5,71 zł do jednego wniosku za 13.67 zł. Jak ja mam to teraz rozpisać ?
I czy coś wpisuje w kolumnę "Korekty dla wierszy 1-7 / Środki przekazane na dochody budżetu państwa, w związku z realizacją zadania wynikającego z ustawy* dla wierszy 8-10 " ? W tamtym półroczu po telefonie z Urzędu zmieniałam właśnie w pierwszym wierszu i tym przy wnioskach o przedłużenie wpisując tam to co utrzymałam...ale teraz jak czytam że to środki przekazane na dochodu budżetu to wydaje mi się, że powinnam mieć tam zera....bo u nas żadnych opłat od osób składających wnioski nie mieliśmy...
A i w systemie jest, że sprawozdanie do 15.02 a ktoś tu mi mówił , że do 20.01 wiec jak jest w końcu ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 25 sty 2019, 13:47

może ktoś powie jak to trzeba wypełniać :roll:
gasper1412
Praktykant
Od: 25 sty 2019, 13:04
Zajmuję się: karta dużej rodziny

Napisano: 25 sty 2019, 15:24

Rozpisz te kwoty z dotacji w kolumnie korekty tak jak otrzymałaś za poszczególne wnioski. Ja miałam podobnie i też nie dostałam tyle ile powinnam, tylko tyle ile było wcześniej wnioskowane. Możesz starać się o zwrot przysługujących ci kosztów pisząc pismo do UW. W sprawozdaniu za 1 półrocze zapewne też musiałaś wykazać że wszystkiego nie dostałaś... Wysłałam tak i przeszło..
a123
Stażysta
Od: 24 lip 2017, 14:37
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i energetyczne, stypendia

Napisano: 28 sty 2019, 9:37

czyli w kolumnie korekty mam wpisać tak jak otrzymałam tak ? bo ktoś pisał w innym poście, że tam się wpisuje poprawki jeśli system wyliczył inne koszty niż rzeczywiście nam przysługują. Więc w sumie nie wiem, czy wprowadzanie tam kwot otrzymanych jest poprawne . zrobią taką chu... wie jaką kolumnę i nie wiadomo o co chodzi.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent

Napisano: 29 sty 2019, 11:15

Wejdź sobie w sprawozdanie za I półrocze 2018.
Spisz sobie kwoty z pozycji 1,2,3,4,5,6,7.
Następnie wejdź w obsługę sprawozdania za II półrocze 2018r.
w rubryce korekty(niebieskie pola do wypełnienia)
wpisz sumę pozycji 1 (Ipółrocze+IIpółrocze)
i tak samo robisz z pozycją 2,3,4,5,6,7
Nie sugeruj się nazwą rubryki, że jest to korekta. Ta rubryka dotyczy wydatku i musi Ci się on zgadzać z tym, co nalicza system.
W pozycji 8 (niebieskie pole) wpisujesz sumę pozycji 1,2,3,4,5,6,7 (niebieskie pola). Taką kwotę powinieneś przeznaczyć w ciągu roku 2018 na KDR. Inaczej będą Ci cofać sprawozdanie.
Miaaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 lut 2018, 12:24
Zajmuję się: PS

Napisano: 29 sty 2019, 11:18

no to mi w tamtym półroczu kazali wpisać, to co faktycznie wydałam tzn to co od nich otrzymałam, a wszystkiego nie otrzymałam. :roll:

Milton Friedman
Pani M.
Referent

Napisano: 29 sty 2019, 11:49

W rubryce 8 wykazana jest kwota, którą system nalicza zgodnie z wprowadzonymi wnioskami kdr. Np u mnie pierwsza dotacja wpływa pod koniec I półrocza. Wówczas w komentarzu do sprawozdania piszę, że dotacja otrzymana ale zostanie wykorzystana w II półroczu. Kolejna dotacja spływa w II półroczu. Wówczas, w komentarzu do sprawozdania za II półrocze, pisze że w roku 2018 otrzymano dotację (wskazuję całą), z czego wykorzystano .... zł, zwrócono .... Te dane biorę od księgowości.
Miaaa
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 29 sty 2019, 11:51

wychodzi na to, że kazali Ci wykazać ile wydano na kdr zgodnie z systemem (wprowadzonymi wnioskami), nie kasą fizycznie otrzymaną
Miaaa
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 29 sty 2019, 13:48

Miaaa pisze:Wejdź sobie w sprawozdanie za I półrocze 2018.
Spisz sobie kwoty z pozycji 1,2,3,4,5,6,7.
Następnie wejdź w obsługę sprawozdania za II półrocze 2018r.
w rubryce korekty(niebieskie pola do wypełnienia)
wpisz sumę pozycji 1 (Ipółrocze+IIpółrocze)
i tak samo robisz z pozycją 2,3,4,5,6,7
Nie sugeruj się nazwą rubryki, że jest to korekta. Ta rubryka dotyczy wydatku i musi Ci się on zgadzać z tym, co nalicza system.
W pozycji 8 (niebieskie pole) wpisujesz sumę pozycji 1,2,3,4,5,6,7 (niebieskie pola). Taką kwotę powinieneś przeznaczyć w ciągu roku 2018 na KDR. Inaczej będą Ci cofać sprawozdanie.

Skąd masz takie informacje?
Nasz urząd wojewódzki stoi na stanowisku, że skoro jest to kolumna - KOREKTA to trzeba wpisywać kwoty, które sie nie zgadzają, jesli nie ma niezgodności to wpisać zera
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2019, 14:32

Robiłam sprawozdanie, wyszło mi do poprawy, pani z urzędu wojewódzkiego wyjaśniła mi, że ta kolumna to trochę mylnie nazywa się "korekt"a, bo zwyczajnie muszę w niej wykazać roczny wydatek. Poprawiłam według tego, co napisałam powyżej i sprawozdanie mam zaakceptowane.
Nie ma przymusu żeby korzystać z moich wskazówek.
Pozdrawiam ;)
Miaaa
Awatar użytkownika
Stażysta

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x