Sprawozdanie Si - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 lip 2022, 11:58

Przyszła taka informacja:
Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej uprzejmie informuje, że jednostki samorządu terytorialnego z poziomu gminy, powiatu i województwa mają obowiązek przekazywania ministrowi właściwemu do spraw rodziny informacji o przyznanych przez jednostki samorządu terytorialnego uprawnieniach dla członków rodzin wielodzietnych za pomocą systemu teleinformatycznego, o którym mowa w art.18 ust.1 pkt2. W tym celu, uprzejmie proszę o uaktualnienie tych informacji w Module Administracyjnym w systemie teleinformatycznym SI KDR.

Natomiast jak wchodzę w sprawozdania to SI 01 jest tak:
art.19 pkt 1-5 ustawy KDR

Proszę powiedźcie jak zrobić to sprawozdanie??? Proszę o pomoc.
:)Monia
Minoka
Praktykant
Od: 09 paź 2020, 10:29
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 01 lip 2022, 13:47

Sprawozdania i Moduł Administracyjny to dwie inne zakładki w systemie.
komunikat dotyczy Moduły Administracyjnego, w którym należy podać aktualne dane dot. innych programów dostępnych w gminie - dla rodzin wielodzietnych oczywiście, jak jest opisane w komunikacie. może to być np. miejscowa karta 3+ czy jakiś inny program.
sprawozdań nie wypełnia się już w systemie. jedyne o jakich mi wiadomo to kwartalne sprawozdania w CAS - przynajmniej ja takie robię :)
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Napisano: 06 lip 2022, 11:33

rikli pisze:
01 lip 2022, 13:47
Sprawozdania i Moduł Administracyjny to dwie inne zakładki w systemie.
komunikat dotyczy Moduły Administracyjnego, w którym należy podać aktualne dane dot. innych programów dostępnych w gminie - dla rodzin wielodzietnych oczywiście, jak jest opisane w komunikacie. może to być np. miejscowa karta 3+ czy jakiś inny program.
sprawozdań nie wypełnia się już w systemie. jedyne o jakich mi wiadomo to kwartalne sprawozdania w CAS - przynajmniej ja takie robię :)
Można coś więcej na temat sprawozdań w CAS? Czy teraz nie ma obowiązku sporządzania sprawozdań w systemie? Przepraszam za byc może banalne pytania, ale wróciłam po urlopie rodzicielskim i jestem "zielona".
Z góry dziękuję.
Ira
Stażysta
Od: 10 kwie 2019, 11:01
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i Karty Dużej Rodziny

Napisano: 07 lip 2022, 8:02

tak jak wspomniałam - nie ma sprawozdań w systemie. za 2021 r. już nie robiliśmy. nie wiem czy wszędzie, ale w mojej gminie są kwartalne sprawozdania w CAS. trzeba było wystąpić o nadanie uprawnień do tego systemu i co kwartał wypełniamy wykonanie i na tej podstawie nam przesyłają dotację.
pierwsze dwa kwartały to tylko wykonanie, przy trzecim chyba zawsze jest planowanie na czwarty, a ostatni jest roczny i tam już trzeba się ze wszystkiego wyspowiadać :D przede wszystkim sprawdzić, czy ilość duplikatów i dodatkowych form pokrywa się z przesłanymi do wojewódzkiego, a potem do ministerstwa pieniędzmi (u nas zazwyczaj jest ciut za dużo, bo ktoś wpłaca i nie wnioskuje).
nie wiem co jeszcze powiedzieć bez szczegółowych pytań, ale tak to wygląda u nas na dzień dzisiejszy - sprawozdanie mieliśmy do 04.07 zrobić w CAS, ale wiem, że daty sprawozdań są różne w różnych gminach? nie pamiętam, czy to dotyczyło tych systemowych czy CAS też...
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x