sprawozdanie - sygnity - miał ktoś taki cud? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 08 lip 2016, 9:26

W sprawozdaniu za I kwartał w tabeli A.1 dane z wiersza 4.3 były wrzucone w 4.4 i na odwrót. To są zasiłki pielęgnacyjne, w 4.3 powinny być dla 75-latków a w 4.4 dla umiarkowanych - a jest na odwrót. Nie poprawiłam tego bo nie zauważyłam, :evil: nie liczę wszystkiego ręcznie. Zgadzała się ogólna kwota wypłat, nie wyrzucało błędów to uznałam, że jest OK.
Teraz w II kwartale już wrzuciło dobrze więc wyskakuje mi miękka walidacja, że jednych świadczeń jest za dużo drugich za mało itp... Co z tym teraz zrobić? Zadzwonić o cofnięcie sprawozdania za I kwartał i poprawić? Przestawić w tym kwartale i udawać głupka (to mi się nie widzi, ale nie wiem jak zareagują na prośbę o cofnięcie sprawozdania - robił to już ktoś???)
ewka79

Napisano: 08 lip 2016, 9:29

Dodam, że w poprzednim kwartale to nie ja źle wrzuciłam te dane tylko program. Jak widać na nikim (i na niczym) już nie można polegać. Mój błąd - za dużo zaufania.
ewka79

Napisano: 08 lip 2016, 9:34

Miałam tak samo, zmieniłam i cas przyjął bez walidacji. Ale teraz boję się gdzie jeszcze mogą być takie błędy
FSociety

Napisano: 08 lip 2016, 9:59

miałam tak samo jak ewka, pościłam z miękkimi walidacjami i czekam czy będą dzwonić:(
kiki2015

Napisano: 08 lip 2016, 10:01

kiki2015 - a pisałaś jakieś wyjaśnienia?
ewka79

Napisano: 08 lip 2016, 10:10

miałam w planach napisać ale tam nie było miejsca na uwagi, także czekam czy zauważa i zadzwonią;( a myślałam, ze u mnie tylko takie cyrki sie dzieją... w sygnity miałam dobrze to w casie nei sprawdzałam a tu zonk...
kiki2015

Napisano: 08 lip 2016, 10:23

u mnie to samo :/ co teraz...masakra
Gość

Napisano: 08 lip 2016, 10:36

poczekajmy zobaczymy co będzie...:(
kiki2015

Napisano: 08 lip 2016, 10:54

kurde u mnie to samo. dopiero po waszym wpisie sprawdziłam, że coś takiego było.pewnie jakiś błąd sygnity.a teraz w tym kwartale dane wczytują się dobrze?
ala84

Napisano: 08 lip 2016, 11:05

no właśnie w poprzednim kwartale też pokazywał pomieszane kwoty i teraz tez tak samo. Zorientowałam się dopiero przy miękkiej walidacji dot. zasiłków pielęgnacyjnych...
--r

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x