sprawozdanie - sygnity - miał ktoś taki cud? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 08 lip 2016, 14:55

To jest miękka walidacja. Nie blokuje ona wczytania sprawozdań do CAS. Jeśli mimo to ktoś chciałby jej nie mieć, to powinien dokonać korekty sprawozdania w SR za PIERWSZY kwartał i wysłać jeszcze raz do CAS (taka czynność powinna być uzgodniona z Administratorem Wojewódzkim). Trzeba dodać, że taka korekta nie powinna zmienić sumarycznej kwoty, ponieważ problem w zeszłym kwartale dotyczył zamiany miejscami dwóch wierszy (4.3 i 4.4 tabeli A.1), a ich suma pozostała poprawna. Obecnie jest dobra kolejność wierszy i w kolejnym kwartale ta walidacja miękka nie nastąpi bo ona porównuje kwartał do kwartału. Obecna miękka walidacja, jak już pisałem, nie blokuje wczytania sprawozdania do CAS.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 08 lip 2016, 17:45

Jak wywołać sprawozdanie w sygnity 9jestem nowa i tomoje pierwsze samodzielne sprawozdanie w tym roku0 na co patrzeć i c z tym dalej robić w cas , jak wczytujecie tak krok po kroku bardzo Was proszę, nie ma mi kto pomóc a mói informatyk mi nie pomoże bo mu za to góra nie zaplaci. Proszę. Pomóżcie.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2016, 13:05

witam a ja w I kwartale miałam w 4.3 i 4.4 dobre kwoty a zamienił rubryki 4.3. z 4.4 w II kwartale i co teraz mam zamieniać kwoty z tych pozycji i liczby świadczeń czy zostawić i wysłać z tymi walidacjami co robić Panie Tomku proszę o odzew PILNE !!!
anita///

Napisano: 11 lip 2016, 13:08

anita/// pisze:Panie Tomku proszę o odzew PILNE !!!
Odzywam się pilnie. Za 2 kwartał jest dobrze, tak jak ma być, proszę nie poprawiać.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 lip 2016, 13:13

ale ja mam miękkie walidacje w II kwartale zamienione rubryki 4.3 z 4.4 w I miałam dobrze więć niech mi Pan nie mówi że w II kwartale jest dobrze BO JEST WŁAŚNIE ŻLE A w I kwartale tej zamiany nie było i nie było też walidacji ? PYTAM JESZCZE RAZ CZY MAM POZMIENIAĆ KWOTY I ZAMIENIĆ 4.3 Z 4.4 B bo jak tego nie zmienię to w III kwartale znowu będę mieć błędy CZY JESTEM JEDYNA Z TYM BŁĘDEM ZAMIANY RUBRYK W II kwartale i nie macie żadnej wskazówki dla mnie aby ten błąd zlikwidować ??????????????????
anita///

Napisano: 11 lip 2016, 13:21

Proszę jeszcze raz poczytać moją wypowiedź z 08 lip 2016, 13:55.
Nie będzie walidacji z trzecim kwartale bo ona porównuje tylko poprzedni kwartał do obecnego, a teraz jest tak jak będzie za kwartał. A w pierwszym nie porównywała bo nie miała z czym, nie było zerowego kwartału.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 lip 2016, 13:36

pisze pan że w III kwartale program będzie porównywał do II kwartału i co znowu zaniży wartości wypłacanych kwot świadczeń zasiłków pielęgnacyjnych dla osób powyżej 75 roku życia i to o bardzo dużo i tak będzie zaniżał aż do końca roku przecież do Ministerstwa chcę podawać prawdę a nie sfałszowane dane czekam na Państwa wytyczne co mam z tym zrobić bo jeśli to jest problem tylko u mnie to podajcie informacje jak to naprawić a sprowadzę informatyka i wgra jakieś poprawki !!!
anita///

Napisano: 11 lip 2016, 13:41

Nie będzie niczego zaniżał, i drugim kwartale liczy dobrze i w trzecim też będzie liczył dobrze.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x