sprzeciw wobec przyjecia zmian w ustawie o przeciwdziałaniu przemocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 12 z 14    [ Posty: 135 ]

Napisano: 08 mar 2010, 21:25

brawo niedzisiejsza!!!

A Łukasz jest chyba baaaaaaaaaaaaaardzo młody i mało-doświadczony
~x

Napisano: 09 mar 2010, 10:23

moim zdaniem Łukasz kuje żelazo póki gorace, zrobić bubla i niech sie martwia ci co beda z mocy prawa ja realizowali to u mas w Polsce norma,
Jeżeli cos sie robi to trzeba zrobić porządnie. To jest życie ludzkie i ludzkie tragedie \"syty glodnego nie zrozumie\" wiec niech chociaż nauczy sie sluchać skoro za wspólnie wypracowane pieniadze ma co jesc
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 09 mar 2010, 12:32

a miało być na inny temat a tu sama przemoc!
~nik

Napisano: 09 mar 2010, 14:09

dużo jest szumu wokół tej niby nowej ustawy, bo przecież poza zapisem, że pracownik socjalny będzie mógł odbierać dzieci wszystko w naszym prawie mamy. Mamy zapis o zakazie zbliżania się sprawcy przemocy do ofiar tylko pytanie kto z niego korzysta, przecież w przypadku stwierdzenia przemocy policja zabiera dzieci i myślę, że dalej tak będzie bo przecież pracownik socjalny sam dziecka nie odbierze, bo w większości są to kobiety, w małych ośrodkach mają do dyspozycji autobus lub rower więc jak to ma wyglądać od strony technicznej, tak więc zapisać łatwo, tylko należałoby się zastanowić co zrobić, czy nie będzie to kolejny martwy zapis.
~GOPS

Napisano: 09 mar 2010, 16:45

No, No ANTYK, to mówisz, że odwalacie robotę za PUP i PCPR. Jeśli to ci coś mówi, to zarówno PCPR, PUP i MOPS mają jakby odrębne zadania i mają współpracoweać a nie odwalać robotę.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A skoro PCPR jest sztucznym tworem, to tymbardziej MOPS. Pracowałam w MOPS i PCPR a ty chyba nie masz pojęcia o specyfice pracy w PCPR.
~basia

Napisano: 09 mar 2010, 21:02

nie MOPS, nie PCPR, to ludzie, to przepisy, skostniałe jedno i drugie i rodzą się marne efekty w pracy, do konkubinatów ja nic nie mam, mam do pseudo matek samotnych, ukrywających związki,
~anna

Napisano: 10 mar 2010, 9:45

Łukasz ma rację.... Ty masz racje ..... i Ty też.....
Jaka to racja ?
~DK

Napisano: 10 mar 2010, 17:56

demok- racja
~Encyklopedia

Napisano: 10 mar 2010, 21:49

w tej demokracji jest teraz taki przepis w oświacie, że do 50 godzin nieusprawiedliwionych pedagog szkolny może sobie bimbać i nie podejmować żadnych prób kontaktu z rodzicem ( nikt jemu tego nie udowodni) po czym puszcza machinę w ruch jak rodzic ma watpliwosci co do rzetelności pracy pedagoga i wychowawcy i kierują sprawę do sądu tym samym złego rodzica sprowadzajac do parteru i pokazując kto tu rządzi. Tak dzisiaj działa system edukacji. Wcześniej tylko Temida miała opaske na oczach teraz urzędnikami staja sie nauczyciele i lekarze. Z dnia na dzień stajemy sie coraz bardziej zbiurokratyzowanym narodem w którym tak naprawdę nikogo nic nie obchodzi poza własnym nosem ( uogólniajac) Pracownicy socjalni nie mogą pozwolić na to aby z nich bezduszny system uczynił ludzi pozbawionych dobrej woli!
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 11 mar 2010, 0:10

a gdzie jest Łukasz?
~Encyklopedia

Strona 12 z 14    [ Posty: 135 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]