Witam.
Mam pytanie czy pieniądze ze sprzedaży mieszkania liczą się do dochodu? wiem ze wnioskodawca dostał mieszkanie w spadku po mamie i je sprzedał. Podaje ze dochód ma tylko z UP zasiłek dla bezrobotnych. Twierdzi że mieszkania jeszcze nie sprzedał. Co w takiej sytuacji
sprzedaz mieszkania
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: sprzedaz mieszkania
Może warto było by przeprowadzić wywiad środowiskowy i ustalić.....
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
wydaje mi się, że dochód ze sprzedaży mieszkania nie jest dochodem w rozumieniu ustawy o świadczeniach rodzinnych
-
- Referent
- Kontakt:
według mnie też nie, ale moim zdaniem pieniądze ze sprzedaży nie są nmałe więc z tych pieniędzy może opłacic rachunki i wcale nie ma tak ciezkiej sytuacji aby otrzymywać poki co dodatek mieszkaniowy,kamos90 pisze:wydaje mi się, że dochód ze sprzedaży mieszkania nie jest dochodem w rozumieniu ustawy o świadczeniach rodzinnych
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Też tak uważam, ale jeśli dochodem nie są to złozyc może i trzeba będzie na wywiad wysłać koleżanki:) DziekujeMikolaze pisze: 10 maja 2022, 13:26według mnie też nie, ale moim zdaniem pieniądze ze sprzedaży nie są nmałe więc z tych pieniędzy może opłacic rachunki i wcale nie ma tak ciezkiej sytuacji aby otrzymywać poki co dodatek mieszkaniowy,kamos90 pisze:wydaje mi się, że dochód ze sprzedaży mieszkania nie jest dochodem w rozumieniu ustawy o świadczeniach rodzinnych
-
- Referent
- Kontakt:
Dokładnie taKGosia1979 pisze: 10 maja 2022, 13:33Też tak uważam, ale jeśli dochodem nie są to złozyc może i trzeba będzie na wywiad wysłać koleżanki:) DziekujeMikolaze pisze: 10 maja 2022, 13:26według mnie też nie, ale moim zdaniem pieniądze ze sprzedaży nie są nmałe więc z tych pieniędzy może opłacic rachunki i wcale nie ma tak ciezkiej sytuacji aby otrzymywać poki co dodatek mieszkaniowy,kamos90 pisze:wydaje mi się, że dochód ze sprzedaży mieszkania nie jest dochodem w rozumieniu ustawy o świadczeniach rodzinnych
Oprócz sprzedaz mieszkania - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Działalność gospodarcza - zasady ogólne.
co z mocą wsteczną
Przyznanie DM ze względu na tytuł do lokalu
zarządca nie chce by kasa wpływała na jego konto
Deputat węglowy
Informacja o przeprowadzeniu wywiadu
Bardzo proszę o wyliczenie dodatku.
zmiana mieszkania u tego samego zarządcy
wydatki
Brak licznika
ULGA PODATKOWA NA DZIECI
Zmiana kwoty 1 kWh
utrata tytułu prawnego