sprzęt rehab. kamizelka oscylacyjna - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 05 sty 2011, 12:07

Czy ktoś może dofinansowywał kamizelkę oscylacyjną dla chorego na mukowiscydozę?
~ŁG

Napisano: 08 sty 2011, 21:14

To jest chyba sprzęt medyczny, więc raczej nie podlega dofinansowaniu w ramach SR.

Na czym miała by polegać rehabilitacja za pomocą tego urządzenia? Bo jeśli na oczyszczaniu dróg oddechowych to na 100% nie podpada to pod SR, tylko w ramach środków NFZ.
~Stanlej

Napisano: 11 sty 2011, 17:43

Od 2 lat dofinansowujemy zakup kamizelek - w ramach likwidacji barier technicznych - poszukaj w internecie na forach osób chorych na mukowiscydozę - była tam interpretacja z mpips, że można dofinansowywać.
~witek

Napisano: 11 sty 2011, 21:46

A jakie bariery techniczne likwiduje ta kamizelka?
~Wala

Napisano: 12 sty 2011, 9:14

Ja własnie szukałam tej interpretacji. Nie umiem tego znależć.
~ŁG

Napisano: 12 sty 2011, 14:28

Witam

Jeśli ktoś posiada taką interpretację z mpips że kamizelka służy do likwidacji barier technicznych prosze o kontakt i podesłanie na maila [email protected]
~Sławek

Napisano: 02 lut 2011, 13:16

ja również mam gorącą prośbę o przesłanie interpretacji dot. kamizelki.
mój mail [email protected]

pozdrawiam
~paulina

Napisano: 08 lut 2011, 21:16

akurat jestem mamą chorych dzieci na mukowiscydozę i staram się o tę kamizelkę. Z NFZ dostałam odpowiedź ,że nie dofinansują mi a z PCPR nasz kierownik wystosował pismo do chyba Ministerstwa i otrzymał pozytywną odpowiedź. Czyli moje tu miejscowe PCPR może mi dofinansowac kamizlekę ,tylko to zależy od planu finansowego z PFRON. Czyli mogą mi coś dać albo i nic ,bo oze nie starczyć pieniążków.
Mam też wyjaśnienie w Adobre Acrobat
~danula

Napisano: 10 lut 2011, 9:05

Danula bardzo prosze o maila na adres [email protected]
~ŁG

Napisano: 15 lut 2011, 14:35

Mój PCPR wystapił z zapytaniem do Ministerstwa w sprawie kamizelki. Otrzymaliśmy odpowiedź, iż jest możliwe jej dofinansowanie ze środków PFRON w ramach zaopatrzenia w sprzęt rehabiliracyjny.
~kaśka

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x