... liczba świadczeniobiorców i świadczeń. Kie licho i jak je liczyć. Wg definicji, to suma wartości na koniec każdego miesiąca / 12, ale może jakiś praktyczny przykład. Np. planuję, dajmy na to, 30 becikowych na 2015 rok, to co. 30/12 i średnioroczna liczba świadczeń i świadczeniobiorców to 2,5??
dobrze rozumiesz, tylko liczba świadczeń nie musi być równa liczbie świadczeniobiorców
na kiedy masz termin bo mi niestety jeszcze nie kazali...
zmieniły się druki?
To teraz kolejna kwestia. Mam uwzględnić planowane podwyżki świadczeń od XI 2015, ale jednocześnie plan wydatków ma mi się zgadzać z tym po zmianach na dzień 31.05.2015 r. Podpowie ktoś jak mam to zrobić?? I jaką wpisywać przeciętną wysokość świadczenia?? Dajmy na to zasiłek do 5 lat - 77+89/2=83 itd.? O planowanym podniesieniu kryterium i jego wpływie na wysokość planu nawet nie wspominam
u mnie zawsze chcą na obowiązujący stan prawny, czyli raczej nie uwzględniasz planowanej podwyżki bo nie wiadomo jaka będzie i czy będzie...
jedynie jak robię jakieś opisowki to wskazuje, że planowane są zmiany, na jakim etapie legislacyjnym się znajdują i jak mogą wpłynąć na realizacje budżetu