No to teraz przykład. W I kwartale mamy dajmy na to 100 zasiłków do 5 roku, czyli jak je pomnożę przez 4 (kwartały) i podzielę przez 12 to dostanę średnioroczną ilość tych świadczeń? No i świadczeniobiorcy. W styczniu dajmy na to wypłaciłem powyższe świadczenia dla 33 osób, w lutym dla tych samych 33. Zliczam co miesiąc i dzielę przez 12, dostając summa summarum to samo co przy świadczeniach, czy też to 33 dzielę przez 12. Przepraszam za głupie pytania, ale wprowadzenie wskaźnika "średnioroczny" trochę mną zamotało
Bazyllo pisze:Na 2015 pozostanę chyba jednak przy 77, bo dla takiej kwoty robiony był plan.
W sprawozdaniach jednorazowych z pomocy, u mnie symbol PS.I.-RZ-9/15U.
do 15 czerwca ma być zwiększone kryterium i zasiłki od 1 listopada 2015, jeżeli nie zdąży sejm to do 15 sierpnia ma to zrobić rozporządzeniem Premier
na poziomie nie niższym niż zaproponowane zmiany....
więc proponuje planować na poziomie " dzisiejszym " a po wykorzystaniu budżetu wysłać zapotrzebownie
ps. zresztą Urzędy będą się pytać jeszcze z 100 razy
ja robię tak np
mam 5 osób na zasiłku dla opiekuna
liczba świadczeniobiorców 5
przeciętna wysokość świadczenia 520 zł x 12 x 5 = wydatki i to co Ci wyjdzie w wydatkach podzielić przez 12 i wychodzi liczba świadczeń średnioroczna