Stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 12 sty 2016, 13:38

Mieszkam z partnerką, nie mamy dochodu, oboje chorujemy ja mam ustalony od niedawna mam umiarkowany stopień, pracownik powiedział mi że mam dostac zasiłek stały, chciałbym wiedzieć w jakiej wysokości go otrzymam, nie smiałem pytać pracownika.
klient

Napisano: 12 sty 2016, 15:49

Trzeba było jednak zapytać, może Pan zadzwonić i ustalić teraz lub poczekać na wydanie decyzji administracyjnej. Kwota zależna jest od Pana obecnego dochodu, przy czym dochodem w pomocy społecznej jest również dodatek mieszkaniowy i energetyczny.
okasia

Napisano: 12 sty 2016, 16:19

Ale ja podałem, że nie mam żadnego dochodu, czy nikt mi nie podpowie? i przepraszam że tak pytam ale to jest dla mnie ważna sprawa a nie mając nic to każda kwota będzie dla mnie czymś wielkim, z góry dziekuję.
klient

Napisano: 12 sty 2016, 22:15

Nie mam zadnego dochodu, utrzymuje się z. stałego 604 zł, ile wyniesie zas. okresowy z powodu niepełnosprawnosci
Olunnia

Napisano: 14 sty 2016, 10:13

klient pisze:Ale ja podałem, że nie mam żadnego dochodu, czy nikt mi nie podpowie? i przepraszam że tak pytam ale to jest dla mnie ważna sprawa a nie mając nic to każda kwota będzie dla mnie czymś wielkim, z góry dziekuję.
najlepiej zadwocić do swojego ops i się dopytać. pytanie nie boli i nie jest źle traktowane.
ffffff

Napisano: 14 sty 2016, 19:27

Do klient
Zasiłek stały wyniesie 514 zł - tyle co kryterium dochodowe ustalone przez państwo
Nadmieniam, że kryterium dochodowe od m-ca X 2015 roku dla osoby samotnej wynosi 634 zł, natomiast dla osoby w rodzinie 514 zł
Rodzina 2-osobowa
Zasiłek stały dla osoby w rodzinie oblicza się jako różnicę kryterium dochodowego na osobę w rodzinie minus dochód na osobę w rodzinie. W związku z tym, że w w/w przypadku rodzina nie ma żadnego dochodu zasiłek stały wynosi 514 zł
Obliczenia 514 zł ( kryterium dochodowe) - 0 zł ( dochód na osobę w rodzinie) = 514 zł
zzzz

Napisano: 14 sty 2016, 20:00

A to ciekawe..bez dochodu to z czego Państwo żyliście do tej pory ???? z cudu ???
Wredna1

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x