stancja a ciepła i zimna woda - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 sty 2014, 12:48

Mam taki problem: właściciel mieszkania pobiera od wynajmujących opłatę za ciepłą i zimną wodę wg. wskazań na podlicznikach ale w tym budynku woda ogrzewana jest nie przez miasto lecz ogrzewaniem etażowym dla całego budynku. Czy mogę do wydatków zaliczyć ciepłą i zimną wodę czy tylko zimną i dać ryczałt na ciepłą?W okienku na ryczałty zaznaczone mam wszystko na BRAK albowiem dom nie jest podłączony do ogrzewania miejskiego.
~beata

Napisano: 29 sty 2014, 13:35

?
~beata

Napisano: 29 sty 2014, 14:08

Moje zdanie, podobnie jak w równoległym wątku, jest takie: jeśli ktoś skrupulatnie rozlicza ogrzewanie wraz z grzaniem wody w skali całego wielorodzinnego budynku i odpowiednio obciąża każdy lokal, to należałoby liczyć jak zdalaczynne. W takim przypadku właściciel może domagać się tyle ile sam płaci.
~jh

Napisano: 29 sty 2014, 15:54

Właściciel sam ogrzewa wodę kupując opał i ma podliczniki tylko zastanawia mnie wtedy czy mogę im oprócz wliczenia tej ciepłej wody wliczyć jeszcze ryczałt za ogrzewanie wody.
~beata

Napisano: 29 sty 2014, 16:24

No chyba nie.
~jh

Napisano: 30 sty 2014, 14:48

nie można wliczać - dlatego jest albo, albo - jak wliczasz opłaty za ciepłą wodę to nie naliczasz ryczałtu za CW i odwrotnie i na \"litość\" nie można tego łączyć
~teresa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x