standardy ŚDS - wydzielenie od OPS

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
EmTe

standardy ŚDS - wydzielenie od OPS

Post autor: EmTe »

Witam,
proszę mi powiedzieć,jak rozwiążecie/rozwiązaliście w Waszych ŚDS kwestie dostosowania domu do standardów (do końca 2014)? Chodzi mi o to, że nasz ŚDS funkcjonuje w strukturach OPS, a jednym ze standardów jest rozdzielenie tych instytucji. Co należy zrobić, jakie kroki podjąć, aby w/w standardy spełnić?
ahc

Re: standardy ŚDS - wydzielenie od OPS

Post autor: ahc »

mnostwo pracy przed wami, przechodzilam to prawie poltora roku temu
zatrudnienie ksiegowej, kadrowej, przejecie akt pracowniczych, srodkow trwalych jesli macie takowe na stanie SDS, napisanie ton regulaminow
GRASZKA

Post autor: GRASZKA »

Da się z tej marnej dotacji opłacić jeszcze księgową i kadrową?
Ania80

Post autor: Ania80 »

u nas od 1 stycznia 2015 następuje rozdzielenie śds og gops i mam w związku z tym mam pytania, jak rozwiązaliście kwestie:
1.naliczenie dwr i wyplata w 2015- czy naliczenie będzie w sprawozdaniach ops a co z wypłatą, salda będą 231 i 229?
2. faktury dotyczące śds z grudnia a otrzymane do 15 stycznia także zaliczyc do sprawozdań ops - a jak potem zapłacić jak nie będziemy mieć na to środków, przekazać te dokumenty,co z kontami 2.. i 4..??
3. odpłatność za śds za grudzień - gdzie mają wpłacić w styczniu? w ops zostają salda 221, które się nie zamkną?
proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam
ODPOWIEDZ