Witam,
proszę mi powiedzieć,jak rozwiążecie/rozwiązaliście w Waszych ŚDS kwestie dostosowania domu do standardów (do końca 2014)? Chodzi mi o to, że nasz ŚDS funkcjonuje w strukturach OPS, a jednym ze standardów jest rozdzielenie tych instytucji. Co należy zrobić, jakie kroki podjąć, aby w/w standardy spełnić?
standardy ŚDS - wydzielenie od OPS
Re: standardy ŚDS - wydzielenie od OPS
mnostwo pracy przed wami, przechodzilam to prawie poltora roku temu
zatrudnienie ksiegowej, kadrowej, przejecie akt pracowniczych, srodkow trwalych jesli macie takowe na stanie SDS, napisanie ton regulaminow
zatrudnienie ksiegowej, kadrowej, przejecie akt pracowniczych, srodkow trwalych jesli macie takowe na stanie SDS, napisanie ton regulaminow
Da się z tej marnej dotacji opłacić jeszcze księgową i kadrową?
u nas od 1 stycznia 2015 następuje rozdzielenie śds og gops i mam w związku z tym mam pytania, jak rozwiązaliście kwestie:
1.naliczenie dwr i wyplata w 2015- czy naliczenie będzie w sprawozdaniach ops a co z wypłatą, salda będą 231 i 229?
2. faktury dotyczące śds z grudnia a otrzymane do 15 stycznia także zaliczyc do sprawozdań ops - a jak potem zapłacić jak nie będziemy mieć na to środków, przekazać te dokumenty,co z kontami 2.. i 4..??
3. odpłatność za śds za grudzień - gdzie mają wpłacić w styczniu? w ops zostają salda 221, które się nie zamkną?
proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam
1.naliczenie dwr i wyplata w 2015- czy naliczenie będzie w sprawozdaniach ops a co z wypłatą, salda będą 231 i 229?
2. faktury dotyczące śds z grudnia a otrzymane do 15 stycznia także zaliczyc do sprawozdań ops - a jak potem zapłacić jak nie będziemy mieć na to środków, przekazać te dokumenty,co z kontami 2.. i 4..??
3. odpłatność za śds za grudzień - gdzie mają wpłacić w styczniu? w ops zostają salda 221, które się nie zamkną?
proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam
Oprócz standardy ŚDS - wydzielenie od OPS - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
Zmiana rozporządzenia ws. ŚDS
opłata osoby zobowiązanej
To forum jest martwe
Czy ŚDS może zarabiać?
agresywny uczestnik
przedłużanie pobytu w śds
Uchylenie decyzji
Więcej podopiecznych niż miejsc
śds interpretacja par. 7 rozporządzenia
asystent osoby niepełnosprawnej
Jest tu ktoś?
praca o szczególnym charakterze