pracownica przebywa na chorobowym cały miesiąc - płaci zus, ma dodatek stażowy 190 zł - jak obliczyc wynagr. do wypłaty zaznaczając że za okres choroby stazowy wypłaca się w całej wysokości
Obok zasiłku chorobowego na liście występuje normalnie dodatek stażowy w kwocie 190 zł. Za okres choroby od stażowego nie liczy się składek na ubezpieczenia społeczne.
proszę może koś z was posiada wytyczne albo opinie prawną dotyczącą dodatku stażowego w czasie pobierania zasiłku macierzyńskiego pracownika zatrudnionego w budżetócwce? ja wypłacam w całości, nie wliczam do podstawy zasiłku, niektórzy wliczaja do zasiłku, ja niewiem jak prawidłowo być powinno.
z tego co wiem to są dwa rozwiązania - w zależności jaki jest zapis w regulaminie
- doliczasz do podstawy wynagrodzenia, jeżeli pracownik jest cały miesiąc na chorobowym w małym zakładzie powyżej 33 dnia, zasiłku macierzyńskiego to nie ma wypłaty żadnej
- płacisz osobno obok chorobowego - przy L-4 powyżej 33 dnia, jednak składając dokumenty do zus do zasiłku macierzyńskiego wtedy wpisujesz do podstawy
Jeżeli w regulaminie nie ma zapisu aby płatnik był zobowiązany do wypłaty dodatku za wieloletnią pracę za okres pobierania pozostałych świadczeń w razie choroby i macierzyństwa wówczas włączasz go do podstawy i przekazujesz do ZUS.Ja wypłacałam za czas niezdolności do pracy spowodowanej chorobą, po porodzie sprawę przekazałam do ZUS włączając go do podstawy
proszę o poradę:jesteśmy małym ośrodkiem, pracownica pracuje od 209 roku, w miesiącu styczniu tego roku miała przerwę między umowami, więc pracuje od 01 lutego, teraz jest w ciąży, czy do podstawy wynagrodzenia chorobowego liczyć zasadniczą, dodatek 250 i staż