STOS - wnioski końcowe
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: STOS - wnioski końcowe
e nooo że ten tego i co z tym????
pierwszy dokument to dane statystyczne i opisowe, dla mnie mało ciekawy, drugi już bardziej, szczególnie wzory wniosków i co wszystkie pcpr i mopry mają dostosować się do nich?
ku*wa na ortopedyczne taki rozbudowany? żadna babcia go nie wypełni, teraz maja problem z wpisaniem podstawowych danych osobowych, dochodu i ilości osób, a co mówić o tej propozycji, ja pitole
na turnusy to samo - nie wiem czy to jakies są obowiązkowe wytyczne czy jak, czekamy na jakieś pismo z pfronu?
pierwszy dokument to dane statystyczne i opisowe, dla mnie mało ciekawy, drugi już bardziej, szczególnie wzory wniosków i co wszystkie pcpr i mopry mają dostosować się do nich?
ku*wa na ortopedyczne taki rozbudowany? żadna babcia go nie wypełni, teraz maja problem z wpisaniem podstawowych danych osobowych, dochodu i ilości osób, a co mówić o tej propozycji, ja pitole

- Mixi
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Moim zdaniem to badanie i powstałe dokumenty przyczynią się do zmiany ustawy o rehabilitacji, pierwszy raz ktoś pokusił się o tak szerokie badanie i konsultacje .
Na razie przejrzałam pobieżnie te dokumenty i widzę że nie ma "owijania w bawełnę", jeśli coś nie funkcjonuje dobrze to jest opisane, jak choćby to kiedy otrzymujemy plan finansowy.
Mam nadzieje że będzie jakaś większa reforma tego systemu
Na razie przejrzałam pobieżnie te dokumenty i widzę że nie ma "owijania w bawełnę", jeśli coś nie funkcjonuje dobrze to jest opisane, jak choćby to kiedy otrzymujemy plan finansowy.
Mam nadzieje że będzie jakaś większa reforma tego systemu

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
i ciekawe co na to biuro pełnomocnika rządu, bo podają tu sprzeczne zasady np. co do rozpatrywania wniosków jak nie ma budżetu (co akurat jest OK dla mnie) w stosunku do interpretacji biura
- wolfnash
- Referent
- Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.
- Kontakt:
Wnioski w pierwszym dokumencie nie są zaskoczeniem. Niektóre pomysły powalają ( np. że turnusy są bez sensu a lekarz powinien po ich zakończeniu oceniać skuteczność..
) A wnioski... bardzo szczegółowe ale może to dobrze...
I tak jak pisze Mixi mam ogromne przeczucie, że szykują się zmiany w ustawie. Ta już w wielu obszarach jest zwyczajnie nieaktualna

I tak jak pisze Mixi mam ogromne przeczucie, że szykują się zmiany w ustawie. Ta już w wielu obszarach jest zwyczajnie nieaktualna

Przeraziłam się, jak niektórzy wszystko ambitnie mają zrobione - karty oceny merytorycznej w zadaniach ustawowych
Nawet nie pisnę słowa, jak to u nas wygląda...

- wolfnash
- Referent
- Kontakt:
Nie martw się... my także tak tego nie robimyPCPR-T pisze:Przeraziłam się, jak niektórzy wszystko ambitnie mają zrobione - karty oceny merytorycznej w zadaniach ustawowych![]()

- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
ja tez nie mam ocen żadnych a tym bardziej rozliczenia ble ble ble 

Oprócz STOS - wnioski końcowe - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
rower trójkołowy
Turnusy rehabilitacyjne - obniżenia
miejsce zamieszkania
orzeczenie wydane po zakupie protezy uda
podstawa prawna
dof. do sportu, kultury...
Rękaw do masażu limfatycznego
Orzeczenie ZUS a wydłużenie wieku emerytalnego
orzeczenie
program współpracy z organizacjami pozarządowymi
Baterie do procesora mowy
bariery
Obszar G Program wyrównywania różnic ...
środki ortopedyczne i pomoxnicze
Bariery architektoniczne - kryteria
zasady