Strajk pracowników MOPS w Łodzi - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 26 sty 2016, 15:18

Trwa strajk terenowych pracowników socjalnych i koordynatorów rodzinnej pieczy zastępczej w MOPS w Łodzi.

APEL ws. wpłat pieniędzy na FUNDUSZ STRAJKOWY

KOMUNIKAT ZZ Pracowników Socjalnych: Mamy fundusze na strajkujących członków Związku, ale musimy też zadbać o niezrzeszonych i członków NSZZ "Solidarność", którzy z nanmi strajkują. Dlatego ponawiamy apel, o wpłaty na "fundusz strajkowy", mogą to być składki od pracowników socjalnych z innych Ośrodków, lub darowizny od osób, które nie mogłyby zostać członkami Związku. Od darowizn niestety zapłacimy podatek.

Związek Zawodowy Pracowników Socjalnych
"Fundusz Strajkowy"
ESBANK Bank Spółdzielczy Filia w Łodzi
80 8980 0009 2019 0084 6565 0001

https://www.socjalni.pl/?pl_galeria,11

https://www.socjalni.pl/?pl_blog,12
Załączniki
Komunikat.JPG
Komunikat.JPG (165.37 KiB) Przejrzano 2382 razy
angoc

Napisano: 27 sty 2016, 16:11

Powodzenia życzę. Walczcie o swoje. Ja też walczę. Od 8 miesięcy o
gość z Łodzi

Napisano: 27 sty 2016, 16:13

Powodzenia życzę. Walczcie o swoje.
Ja też walczę. Od 8 miesięcy o ŚP. teraz już miesiąc w te czy we wte nie robi mi różnicy.
A jeszcze jakbyście wywalczyli sobie do pracy w Łodzi więcej kompetentnych i znających przepisy pracownikow to byłoby super!!!
gość z Łodzi

Napisano: 27 sty 2016, 20:46

Brawo!! życzę wytrwałości!!! i z całego serca popieram.
U nas są 3 związki i tylko patrzą aby się nie narazić górze. Powstały nowe i tez nić. Mówiłam o sporze zbiorowym, o możliwościach ale jak grochem o ścianę. Dostałam podwyżkę po 8 latach bryndzy w 2014 roku 60 zł brutto!! skandal i żenada. Szkoda słów. Traktują jak wymiociny, nie szanują, gardzą . Przechodząc na emeryturę za rok i mam sama pisać o 100 zł jak udowodnię ,ze dobrze pracowałam !!!1 Nic nie będę pisać , może i jestem żebrakiem z takim wynagrodzeniem ale z honorem!
Wielki miasto wojewódzkie............
Wredna1

Napisano: 27 sty 2016, 21:12

Popieram i trzymam kciuki za powodzenie
socjal-nowa

Napisano: 28 sty 2016, 12:17

Bieżące informacje na temat strajku pracowników socjalnych i koordynatorów wspierania rodzinnej pieczy zastępczej w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Łodzi.

Oficjalny FB Profil Związku Zawodowego Pracowników Socjalnych: https://www.facebook.com/socjalni
angoc

Napisano: 28 sty 2016, 13:00

Dzielenie pracowników na terenowych i "innych" to wielki błąd. Pomoc społeczna wymaga uporządkowania takiego, jak służba kuratorska. Siła w jedności, a nie w dzieleniu.
irka

Napisano: 29 sty 2016, 23:18

Informacja ws. strajku w MOPS w Łodzi

Wiceprezes Rady Ministrów Piotr Gliński oraz podsekretarz stanu w Ministerstwie Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Elżbieta Bojanowska, spotkali się w piątek w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów z protestującymi pracownikami socjalnymi z Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.

https://www.premier.gov.pl/wydarzenia/a ... ikami.html
angoc

Napisano: 29 sty 2016, 23:35

Zawód pracownika socjalnego jest bardzo ważny i trudny. Wykonującym go należy się szacunek i godne warunki. Pracownicy socjalni nie mogą być lekceważeni, a główny ciężar odpowiedzialności spoczywa w tej sprawie na władzach lokalnych – powiedział wicepremier Piotr Gliński.
:oops:
posdumowanie

Napisano: 30 sty 2016, 19:57

Jola2 pisze:
Tak ludzie są najważniejsi ale dla twojej informacji MY to też LUDZIE, też mamy rodziny, też mamy dzieci, które jeść wołają. "Straci uboga wielodzietna rodzina"? nie bądź śmieszna/y. U nas te niby ubogie rodziny mają 2x wiecej kasy od nas. I połowa z nich nie wstaje o 6 rano i nie nagina 35 km do pracy za najniższą niemalże krajową.
Zgadzam się Jola2 z Tobą, jeżeli Ci warunki pracy i płacy nie odpowiadają znajdź sobie lepszą pracę bo masz do tego prawo i masz takie możliwości. Na Twoje miejsce ktoś się znajdzie i wszyscy będą zadowoleni.
klinek

Strona 3 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x