Strajk w Wierzbicy !!!
Re: Strajk w Wierzbicy !!!
Te niskiejej wysokości wynagrodzenia dot. pracy na umowe zlecenie, za okres krótszy niż miesiąc szczególnie to 153 netto
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Też mi się to wydaje nie możliwe żeby osoba pracująca cały miesiąc dostała 153 zł.info pisze:Te niskiejej wysokości wynagrodzenia dot. pracy na umowe zlecenie, za okres krótszy niż miesiąc szczególnie to 153 netto
Sorry ale nie, nie ma opcji.
Zawsze jest jakiś haczyk i jakieś ale...
Nawet jeśli jej to okres krótszy np. polowa miesiąca to policz sobie ile wyszłoby na pełen etat skoro umowy według pisma zawarte były na cały miesiąc w pierwszych dniach stycznia na kwotę1000 brutto. Wnioskuję że te sto pare złotych to dla pracownika który jak się okazało że był skazany sądownie sam zrezygnował z pracy. Ale co z resztą umów? Na kasie w biedrze lepsze umowy, kasa i socjal.
Racja . Co to zmienia? Przecież to kompromituje władze tej gminy i dyrekcję. Publiczna instytucja omijająca prawo pracy i minmalnego wynagrodzenia o dodatku terenowym nie wspomnę. Ku.. gdzie oni żyją. Może Pani dyrektor też się zatrudni na zlecenie
Tylko jedno sensowne usprawiedliwienie widzę tej patologii ZBIERAJĄ NA ODSZKODOWANIA DLA ZWOLNIONYCH STRAJKUJĄCYCH 

Ponoć w mop radom jak wyrzucali obecną kierownicę gops w Wierzbicy imprezowano hucznie. Ktoś potwierdzi ?
Tak do Was jełopy socjalni kieruję moje wywody! Normalni socjalni nie powinni czuć się urażeni a tym bardziej brać to do siebie co napiszę.
Jak to czytam to aż mnie dziw bierze, że tak nieodpowiedzialne osoby pracują w pomocy społecznej wraz ze mną!
Wam to we łbach tylko Wy, Wy i Wy! A spójrzcie jacy Wy niedouczeni jesteście, wg mnie (Ci o których piszę to wszystko)
nadają się jedynie do zamiatania ulic i to nie w pełni bo ciągle o miotłę byście stali oparci i plotkowali z przechodniami!
Wasza głupota jest tak potężna i zaraźliwa, że serio na propagandę polecieliście w której napisane jest jak to "biedulki zarabiają po 150 zł miesięcznie"
Zero własnego myślenia tylko robienie burzy z gówna! Tak to widzę bo wycinek nie informujący w pełni zobaczyliście i rozdmuchujecie to!
A wiecie jak jest? Głupie pytanie które chyba powinno być uznane za retoryczne bo na pewno nie wiecie!
To Wam powiem: lenie pozostają na zwolnieniach czy tam innych przysługujących pierdołach i stąd te niskie kwoty NIBY WYNAGRODZENIA!.
Uuuuu głupio Wam teraz, że łykacie jak "łatwa Pani" (wiadomo jaka to Pani) przechodząca z racji wieku na emeryturę po dużej wysłudze?
A że tym strajkującym bidulkom ciągle źle to czemu się nie zwolnią?
Niech się zwolnią jak tak źle i tyle obowiązku jest!!! I pójdą do korporacji pracować, wtedy posmakują co to znaczy pieniądz za ciężką robotę w firmie wykorzystującej człowieka!
Teraz zostanę w Waszych oczach adresaci trollem/prowokatorem czy czymś tam innym ale mam to gdzieś bo jak Wy tak lubicie być prywatni i nie macie kont pisząc anonimowo to ja
uczynię to samo (administrator widząc ten post chyba wie o co chodzi)
JESZCZE RAZ POWARZAM MOJĄ RADĘ, JAK WAM TAK ŹLE TO ZWOLNIJCIE SIĘ! PO CO MACIE SIĘ MĘCZYĆ! IDŹCIE DO INNEJ FAJNEJ PRACY U PRYWACIAŻA I TAM SZUKAJCIE SWOICH PRAW!
A I PRZYJMIJCIE TO DO SIEBIE ŻE INNI MAJĄ GORZEJ OD WAS BEZ ŻADNYCH PERSPEKTYW
Jak to czytam to aż mnie dziw bierze, że tak nieodpowiedzialne osoby pracują w pomocy społecznej wraz ze mną!
Wam to we łbach tylko Wy, Wy i Wy! A spójrzcie jacy Wy niedouczeni jesteście, wg mnie (Ci o których piszę to wszystko)
nadają się jedynie do zamiatania ulic i to nie w pełni bo ciągle o miotłę byście stali oparci i plotkowali z przechodniami!
Wasza głupota jest tak potężna i zaraźliwa, że serio na propagandę polecieliście w której napisane jest jak to "biedulki zarabiają po 150 zł miesięcznie"

Zero własnego myślenia tylko robienie burzy z gówna! Tak to widzę bo wycinek nie informujący w pełni zobaczyliście i rozdmuchujecie to!
A wiecie jak jest? Głupie pytanie które chyba powinno być uznane za retoryczne bo na pewno nie wiecie!
To Wam powiem: lenie pozostają na zwolnieniach czy tam innych przysługujących pierdołach i stąd te niskie kwoty NIBY WYNAGRODZENIA!.
Uuuuu głupio Wam teraz, że łykacie jak "łatwa Pani" (wiadomo jaka to Pani) przechodząca z racji wieku na emeryturę po dużej wysłudze?
A że tym strajkującym bidulkom ciągle źle to czemu się nie zwolnią?
Niech się zwolnią jak tak źle i tyle obowiązku jest!!! I pójdą do korporacji pracować, wtedy posmakują co to znaczy pieniądz za ciężką robotę w firmie wykorzystującej człowieka!
Teraz zostanę w Waszych oczach adresaci trollem/prowokatorem czy czymś tam innym ale mam to gdzieś bo jak Wy tak lubicie być prywatni i nie macie kont pisząc anonimowo to ja
uczynię to samo (administrator widząc ten post chyba wie o co chodzi)

JESZCZE RAZ POWARZAM MOJĄ RADĘ, JAK WAM TAK ŹLE TO ZWOLNIJCIE SIĘ! PO CO MACIE SIĘ MĘCZYĆ! IDŹCIE DO INNEJ FAJNEJ PRACY U PRYWACIAŻA I TAM SZUKAJCIE SWOICH PRAW!
A I PRZYJMIJCIE TO DO SIEBIE ŻE INNI MAJĄ GORZEJ OD WAS BEZ ŻADNYCH PERSPEKTYW
Pani zwolniona dyscyplinarnie w trakcie trwania sesji w dn.07.01 przebywala na zwolnieniu lekarskim ?;-/
Z okolicznej gminy paniusiu. Znam dobrze sprawę w waszym GOPS-e. Mnie na wymioty się zbiera jak czytam wasze wierzbickie wypociny. Dobrze wiecie jak jest, jak postępowałyście w stosunku do swoich poprzedniczek. Teraz byście chciały być traktowane inaczej. A niby dlaczego?do mgr pisze:A ty z Wierzbicy paniusiu że tak twierdzisz? Bo tam ostatnio standard to umowa zlecenie, 500 zł i najlepiej jak w doświadczeniu jakiś wyrok zamiast szkoleń hehehe nowe standardy zatrudniania w gops w Wierzbicy. Można sobie poczytać jak w wilkowyjach wójt i kierownik podnoszą poziom pomocy społecznejna wymioty mi się zbiera że w Polsce władza znaczy dyktatura wójta a są jeszcze takie paniusie które kwiaty moznowladzcy na fb wysyłają
Oprócz Strajk w Wierzbicy !!! - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
specjalistyczne usługi opiekuńcze dla dziecka z zaburzeniami
wniosek o leczenie psychiatryczne
fatalne warunki
mąż w więzieniu
czy okresówka jest obligatoryjna
niesczęsna Empatia
Zasiłek stały - styczeń 2016
kontrakt
odpłatność za dps
starszy pracownik socjalny
pobyt w dps a zasiłek pielegnacyjny
działalność gospodarcza - dochód