a jeżeli przysłał pismo że podjął pracę i chce odpowiedzi czy dalej przysługuje, na kopercie są dane i jego i żony, ale na piśmie są juz tylko jego dane to co zrobić
ja bym zrobiła u żony wszczęcie postepowania - później decyzja. A do niego pismo i krotka informacja ,że zakończono postepowanie, wydano decyzje nr..... Decyzja został dostarczona stronie (żonie ) w dniu..... Dopisz jeszcze, że OPS nie posiada zgody strony(żony ) na udostepnienie jemu danych dotyczacych uprawnień.
jeśli on jest adresatem tego pisma to udzielić odpowiedzi mu nie mozna bo nie jest strona, jedynie wnioskodawcy, moze lepiej przeliczyc dochod zobaczyc czy ma to wplyw i zadzwonic do kobiety i ja telefonicznie poinformowac juz bez pisania zadnego pisma, a jak bedzie przekroczenie dochodu to i tak trzeba wydac stosowna decyzje
jeżeli wystosował oficjalne pismo i podał swoje zarobki. To zglosił Ci uzyskanie dochodów członka rodziny. Dlatego wszczęcie postepowania u żony. Jego pismo nie może "trafić do kosza" -dlatego po zakończeniu postepowania delikatnie bez wnikania w szczegóły poinformować go o zakończeniu postepowania. Bez podawania danych dotyczących uprawnień. Jeżeli żona będzie chciała to go poinformuje.
stop stop ostatnio jak się pytałam czy mam wydać babie zaświadczenie, która nie była żoną faceta a zaświadczenie dotyczyło jego osoby wszyscy krzyczeli że muszę wydać to zaświadczenie, co mnie bardzo zdziwiło, a tu mąż wnioskodawczyni składa dokumenty i chce wiedzieć czy będą mieli prawo do zasiłków nie jest stroną w sprawie?