Strona - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 mar 2015, 14:36

Babka pobiera zas.rodz. czy jej mąż jest strona w postępowaniu i moge mu udzielać informacji co do św.rodz,
xxxxx

Napisano: 11 mar 2015, 15:18

broń boże
gosciu

Napisano: 11 mar 2015, 15:42

a jeżeli przysłał pismo że podjął pracę i chce odpowiedzi czy dalej przysługuje, na kopercie są dane i jego i żony, ale na piśmie są juz tylko jego dane to co zrobić
xxxxx

Napisano: 11 mar 2015, 15:49

ja bym zrobiła u żony wszczęcie postepowania - później decyzja. A do niego pismo i krotka informacja ,że zakończono postepowanie, wydano decyzje nr..... Decyzja został dostarczona stronie (żonie ) w dniu..... Dopisz jeszcze, że OPS nie posiada zgody strony(żony ) na udostepnienie jemu danych dotyczacych uprawnień.
~o~

Napisano: 11 mar 2015, 15:51

Dziękuję.
xxxxx

Napisano: 11 mar 2015, 16:00

jeśli on jest adresatem tego pisma to udzielić odpowiedzi mu nie mozna bo nie jest strona, jedynie wnioskodawcy, moze lepiej przeliczyc dochod zobaczyc czy ma to wplyw i zadzwonic do kobiety i ja telefonicznie poinformowac juz bez pisania zadnego pisma, a jak bedzie przekroczenie dochodu to i tak trzeba wydac stosowna decyzje
to ja

Napisano: 11 mar 2015, 16:05

jeżeli wystosował oficjalne pismo i podał swoje zarobki. To zglosił Ci uzyskanie dochodów członka rodziny. Dlatego wszczęcie postepowania u żony. Jego pismo nie może "trafić do kosza" -dlatego po zakończeniu postepowania delikatnie bez wnikania w szczegóły poinformować go o zakończeniu postepowania. Bez podawania danych dotyczących uprawnień. Jeżeli żona będzie chciała to go poinformuje.
~o~

Napisano: 12 mar 2015, 10:17

Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi.
xxxxx

Napisano: 13 mar 2015, 14:24

stop stop ostatnio jak się pytałam czy mam wydać babie zaświadczenie, która nie była żoną faceta a zaświadczenie dotyczyło jego osoby wszyscy krzyczeli że muszę wydać to zaświadczenie, co mnie bardzo zdziwiło, a tu mąż wnioskodawczyni składa dokumenty i chce wiedzieć czy będą mieli prawo do zasiłków nie jest stroną w sprawie?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x