Strona MOPSU w Tychach - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 13 paź 2014, 15:09

Napiszcie mi jak to jest, że jak chcę się czegoś dowiedzieć w moim mieście o zasiłkach pomocy itp. to muszę wchodzić na strony innych miast bo naszej nie ma? Czy to nie jest jakoś odgórnie że MOPSY mają mieć swoje strony internetowe czy każdy sobie może ale nie musi?. Tychy to duże miasto a nie mają. Inne miasta dookoła mają. To od czego lub od kogo to zależy?
jak to jest

Napisano: 13 paź 2014, 15:21

na stronach innych ośrodków nie przeczytasz innych informacji jakich byś nie przeczytała na stronie OPS w Tychach
aga123

Napisano: 13 paź 2014, 16:12

Zamiast wirtualnych podrozy polecam kontakt z pracownikiem socjalnym w miejscu Twego zamieszkania lub zasiegniecie informacji w MOPS ul. Budowlanych 59 w godz. 8.00 -15.00. Tel. (032) 3270246. Uzyskasz tam znacznie bardziej wyczerpujace informacje niz na standardowych stronach www opsow. Internet nie zalatwi Twoich spraw - kontakt z czlowiekiem jest w ostatecznym rachunku i tak nieodzowny.
Jamnik

Napisano: 16 paź 2014, 20:27

Żyjemy w XXI wieku i każdy mieszkaniec, nie odbywając wycieczek do mops/ops ma prawo oczekiwać, że pewne informacje (zapewne o charakterze ogólnym czy organizacyjnym) znajdzie na necie. Mieszkaniec niekoniecznie też może mieć indywidualną sprawę do załatwienia - może chcieć dowiedzieć się co w jego mieście robi pomoc społeczna (poza zasiłkami, zupkami i rodzinnymi). Wiele ops-ó ma bardzo interesujące strony wychodzące daleko poza infrmacje o zasiłkach i godzinach przyjęć (chociaż, jak ops nie ma www to gdzie ten mieszkaniec ma się dowiedzieć gdzie, kiedy i kto przyjmuje, jakie obowiązują zasady, jak ubiegać się i o jaką pomoc?).
lotsy'

Napisano: 17 paź 2014, 17:17

Lotsy - Na przyklad na stronie urzedu miasta ktorego jest jednostka? :o

https://bip.umtychy.pl/jednostki-organizacyjne-miasta/33
Jamnik

Napisano: 20 paź 2014, 14:17

Bip Tychy mnie przeraża. Przecież trzeba się nieźle nagłowić i nakopać żeby tam coś znaleźć. Ale powiem tak - jak powiedziałem teściowej żeby se znalazła na necie informacje dotyczące tyskiego mops to grzebała pół dnia i się nie połapała. Więc skoro ja mam taki ubaw to niech dalej będzie jak jest !:)
górnik

Napisano: 20 paź 2014, 16:08

Telefonicznie nie, osobiscie nie, przez oficjalna witryne bip nie... A googla ma? To niech se wygogla...
Rece opadaja

Napisano: 21 paź 2014, 9:36

OPS w Tychach jest już w Empatii, jeśli posiadasz profil zaufany ePUPA (bezpłatny) możesz kontaktować się z Ośrodkiem, składać, wnioski, przesyłać dokumenty w formie elektronicznej, otrzymać decyzję lub zaświadczenie poprzez platformę: https://empatia.mpips.gov.pl/web/piu/strona-glowna
ann45

Napisano: 21 paź 2014, 12:40

Empatia nie ma wspolnego z dowiadywaniem sie o formach i zasadach przyznawania pomocy. Nie dowiesz sie takze o Godzinach i miejscach przyjec pracownikow. Decyzji nie dostaniesz jesli wczesniej nie przeprowadzi sie z Toba wywiadu W miejscu zamieszkania. A wniosek o pomoc lub zaswiadczenie mozna zlozyc rownie dobrze na maila lub listownie. Cala ta empatia to przerost formy nad trescia za grube pieniadze... :evil:
Nieempatyczny

Napisano: 23 paź 2014, 9:08

Problem jest !!!! Trzeba się nałazić. Znalazłem na internecie że becikowe jest w MOPS przy Budowlanych 59 a na miejscu mi powiedzieli że w MOPS ale na Niepodległości. No i to w mieście które rozdaje komputery jak ktoś nie ma żeby sobie samemu kupić. No i jak już ten ktoś dostanie komputer i internet mu opłacą to sobie biedny człowiek nie wejdzie na www mopsu bo go nie ma :)
bartek

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x