Studenci, którzy mają otrzymać sam dodatek, to jak z nimi? wypłata po podpisaniu umowy i po dostarczeniu zaświadczenia ze szkoły, że zaliczyli pomyślnie semestr? I im wypłacamy wówczas w 100% tego co im przysługuje?
Zosia, właśnie nie wiem jak to zrobić, nie wiem czy do któregoś stycznia, bo my rozliczamy się do 31 stycznia, czy PFRON wydłuży termin na rozliczenie.
Już myślałam by zapisać w umowie, ze w ciągu 7 dni od zaliczenia semestru, mają dostarczyć zaświadczenie
przecież wyraźnie jest napisane kiedy wypłacamy dodatek (ust. 13c Kierunków):
"13c.Przekazanie dodatku na pokrycie kosztów kształcenia, o którym mowa w ust. 9 pkt 1 i ust. 11 i ust. 13a, następuje po przekazaniu realizatorowi programu informacji o zaliczeniu przez wnioskodawcę semestru/półrocza objętego dofinansowaniem lub po złożeniu zaświadczenia ze szkoły/uczelni, że wnioskodawca uczęszczał na zajęcia, objęte planem/programem studiów/nauki."
Gdzie informacją o zaliczeniu semestru przykładowo może być: zaświadczenie z uczelni, wpis na kolejny semestr, informacja o dopuszczeniu do sesji egzaminacyjnej.
no dobra, jest, ale co jak w lutym studenci maja jeszcze sesje? i zaświadczenie dostarczyć mogą po pomyślnym ukończeniu semestru, to wypadnie np. 20 lutego, to co po 20 kasę wypłacę? jak mam do 31 stycznia mam wydać kasę z PFRON
przecież PFRON ma wydłużyć termin wypłat (pracują nad tym), proszę przeczytać pytania i odpowiedzi ze Ślaskiego Oddziału PFRON (30 stron), które są wrzucone na forum tutaj: