Witam
Czy o stypendium szkolne może ubiegać się Dyrektor Domu Dziecka na swoich wychowanków?
Stypendia szkolne dla wychowanków Domów Dziecka
Re: Stypendia szkolne dla wychowanków Domów Dziecka
hmmm, ja to robię, ale: odzież i inne artykuły kupuję na fakturę imienną dziecka, wpisuję na stan faktyczny dziecka (jako jego własność), dziecko podpisuje fakturę i to, ze dostało daną rzecz. to tak samo, jak rodzic występuje, ale znając możliwości rodziców, nigdy dziecko nie dostało tego, co powinno dostać.
Re: Stypendia szkolne dla wychowanków Domów Dziecka
Beata, by dziecko mogło otrzymać stypendium szkolne dochód na jednego członka rodziny nie może przekroczyć bodajże 351 zł.
Dowiadywałam się i uzyskałam informacje że skoro dziecko przebywa w placówce i jest na utrzymaniu państwa to taka pomoc mu się nie należy.Zastanawiam się więc jak Tobie stypendium udało się załatwić.
Dowiadywałam się i uzyskałam informacje że skoro dziecko przebywa w placówce i jest na utrzymaniu państwa to taka pomoc mu się nie należy.Zastanawiam się więc jak Tobie stypendium udało się załatwić.
Oprócz Stypendia szkolne dla wychowanków Domów Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Rozliczenie czasu pracy na wyjeździe z dziećmi
urlopowanie wychowanków
odsetki za zwłokę
znisienie karty nauczyciela
opiekun prawny
protest przeciwko nowej ustawie
Kontrola zarządcza
kwalifikacje pracownika socjalnego
ZAJĘCIA SPECJALISTYCZNE
co z pracownikami zatrudnionymi na kn
Do pedagogów
praca licencjacka - temat propozycje