realizuję specjalistyczne usługi opiekuńcze i zatrudniona jestem na etacie pracownika socjalnego. nie robię wywiadów środowiskowych, ale pracuję w terenie. czy waszym zadaniem należy mi się dodatek 250?
Ja zacznę pracować od 1.10.2009 r jako aspirant pracy socjalnej i też będę realizowała usługi w ramach części etatu i mam nadzieję że dostanę dodatek bo przecież od robienia wywiadów są pracownicy socjalni a nie aspiranci.
Do Aga. Bardzo proszę o szczegóły po 01.10 ponieważ jestem bardzo zainteresowana tym temetem a tak napradę to nie wiem gdzie mogę dowiedzieć się jak to jest z dodatkiem w moim przypadku.
a ja realizuję suo i mam etat opiekunki 7 kategoria zaszeregowania na decyzjach przyznających suo piszą że świadczy je opiekunka środowiskowa czy to znaczy że kierownik mnie okrada z wynagrodzenia i przywilejów ??? Posiadam dyplom pracownika socjalnego a nie opiekunki środowiskowej.
Witam. Mam pytanie dotyczące suo, ale niezwiązane z dodatkiem. Czy w kartach pracy rozpisując dzień ośmiu godzin pracy uwzględniacie czas na dojście od jednego klienta do drugiego?Ja wychodząc z domu podopiecznego o 14.00 na jednym końcu miasta formalnie zaczynam o 14.00 u następnego na drugim. jak to jest rozwiązane u Was?
(Pracuję na etacie pracownika socjalnego bez dodatku.)
czas na dojście nie jest wliczany do czasu pracy u podopiecznego, czyli że nie możesz mieć np. po 2 godziny u 4 podopiecznych, bo twój czas pracy ogólnie nie będzie wynosił dziennie 8 godzin tylko więcej