świadczenie na nowy okres
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DPS
- Kontakt:
świadczenie na nowy okres
Rodzina zastępcza otrzymuje świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania pełnoletniego do 30.09.2023 r. W dniu 28.09.2023 r. złożyła wniosek o przyznanie świadczenia na kolejny rok akademicki.. Moje pytanie, być może banalne..CZy ten wniosek nie powinien być złożony po upływie obowiązywania decyzji tj. po 30.09.2023?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: świadczenie na nowy okres
jak wydasz decyzję w październiku to nie widzę problemu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Piecza zastępcza
- Kontakt:
Re: świadczenie na nowy okres
Masz 30 dni na rozpatrzenie wniosku. Ja bym bardziej się skupił na zaświadczeniu ze szkoły, które powinno być dołączone do wniosku, ponieważ 28 września to jeszcze wakacje studenckie i szkoła (uczelnia) nie może wystawić zaświadczenia, iż ktoś jest studentem kolejnego semestru skoro ten semestr rozpocznie się dopiero w dniu 01 października.beadoro pisze: 28 wrz 2023, 13:40 Rodzina zastępcza otrzymuje świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania pełnoletniego do 30.09.2023 r. W dniu 28.09.2023 r. złożyła wniosek o przyznanie świadczenia na kolejny rok akademicki.. Moje pytanie, być może banalne..CZy ten wniosek nie powinien być złożony po upływie obowiązywania decyzji tj. po 30.09.2023?
Oprócz świadczenie na nowy okres - Piecza Zastępcza przeczytaj również:
Mieszkanie chronione
Rodzina zastępcza a opiekun prawny
PROSZĘ O POMOC zobowiązanie gminy z tyt. kosztów objęcia rodziny zastępczej opieką koordynatora
pełnoletni wychowanek w rodzinie zastępczej
Remont
dofinansowanie do wypoczynku
Pomoc na kontynuowanie nauki
dodatek z tytułu niepełnosprawności
Waloryzacja świadczeń
pomoc na kontynuowanie nauki
dziecko z Ukrainy w pieczy
koszty koordynatora za pełnoletniego wychowanka
powrót pełnoletniego wychowanka do rodziny zastępczej
Ukraińska rodzina zastępcza
pełnoletni z niepełnosprawnością pozostający w rodzinie