ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 10 mar 2014, 1:04

Mam chore dziecko, pobieram na nie świadczenie pielęgnacyjne, ale chciałabym dorobić jako członek komisji wyborczej. Czy mogłabym, a jeżeli nie, to czemu?
~zzz

Napisano: 10 mar 2014, 1:44

niestety nie, bo:

Art. 17. 1. Świadczenie pielęgnacyjne z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej przysługuje ...

- jeżeli nie podejmują lub rezygnują z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej w celu sprawowania opieki ...
~Kati

Napisano: 10 mar 2014, 10:02

członek komisji wyborczej otrzymuje dietę a nie wynagrodzenie i nie rozliczasz się z tego nie zgadzam się z Kati ;) wg mnie możesz
~dżela :-)

Napisano: 10 mar 2014, 10:43

dokładnie tak jak ławnik , sołtys i radny to funkcje społeczne i obywatelskie
~Dorcia

Napisano: 10 mar 2014, 10:43

rozliczasz się . nie wprowadzaj w bład. Pracowałam w komisji wielokrotnie i jakoś zawsze musiałam się rozliczyć.
~sipera

Napisano: 10 mar 2014, 10:46

jako członek komisji się nie rozliczasz, chyba, że pracujesz jako operator systemu informatycznego czyli wprowadzasz dane do komputera, wtedy podpisują z Tobą umowę zlecenie i musisz się rozliczyć. Z bycia członkiem komisji nie rozliczamy się.
~maagis

Napisano: 10 mar 2014, 10:54

dokładnie praca w komisji to nie mieści się w dec. zatrudnienia i spokojnie możesz ja podjąć
~m

Napisano: 10 mar 2014, 10:57

tez uwazam, ze moze byc w komiski wyborczej i dostac wynagrodzenie
~hala

Napisano: 10 mar 2014, 11:32

a co w syt. gdy jestem kuratorem społ. jest to funkcja społ, dochód nie podlega opodatkowaniu, czy mogę pełnić tę funkcję i pobierać SP?
~ann

Napisano: 10 mar 2014, 11:47

to co posłem też można być? bo oni jako uposażenie pobierają diety?
~Kati

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x