świadczenie pielęgnacyjne
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Starszy Referent ds. świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
świadczenie pielęgnacyjne
Mam taką sytuację. Pani przedłożyła nowy wniosek i nowe orzeczenie o przyznanie świadczenia pielęgnacyjnego. Musze teraz wydać dwie decyzje - jedną uchylającą poprzednią decyzję i drugą przyznającą na podstawie nowego orzeczenia. Do jakich aktów prawnych odwołać się w decyzji uchylającej i jak uzasadnić to uchylenie?
- Sisi1122
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR,FA,DM,KDR,CP i wszystkie inne dodatki
- Kontakt:
Re: świadczenie pielęgnacyjne
Powód uchylenia decyzji ????
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Starszy Referent ds. świadczeń rodzinnych i funduszu alimentacyjnego
- Kontakt:
Powód uchylenia złożenie nowego wniosku z nowym orzeczeniem
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to poprzednie orzeczenie to wydłużone czy co?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to jakie uchylenie decyzji skoro wydłużki wygasają z mocy prawa.GPUDŁO pisze: 15 lip 2025, 15:18Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Czyli ja teraz tylko wydaję nową decyzję przyznająca a poprzednią wygaszam w programie?anetag pisze: 15 lip 2025, 15:21to jakie uchylenie decyzji skoro wydłużki wygasają z mocy prawa.GPUDŁO pisze: 15 lip 2025, 15:18Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
- Sisi1122
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR,FA,DM,KDR,CP i wszystkie inne dodatki
- Kontakt:
tak, przedłużki wygaszasz. Możesz napisać sobie notatkę służbową do akt o wygaszeniu dec.GPUDŁO pisze: 16 lip 2025, 8:42Czyli ja teraz tylko wydaję nową decyzję przyznająca a poprzednią wygaszam w programie?anetag pisze: 15 lip 2025, 15:21to jakie uchylenie decyzji skoro wydłużki wygasają z mocy prawa.GPUDŁO pisze: 15 lip 2025, 15:18Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
Oprócz świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zapotrzebowanie
Zmiana programu z Amazis na Sygnity
Przekazanie dokumentów do innej gminy
czy należy się ZP
Wzór pisma - przekazanie dokumentacji
Zbiory centralne - miękka walidacja
luka w ZP czy jest prawidłowo ???
ZR a alimenty
jak procedura podwójne świadczenie pielęgnacyjne
WNIOSKI
Zwrot ŚP z tytułu uzyskania wspierającego