Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
to jakie uchylenie decyzji skoro wydłużki wygasają z mocy prawa.GPUDŁO pisze: ↑15 lip 2025, 15:18Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
Czyli ja teraz tylko wydaję nową decyzję przyznająca a poprzednią wygaszam w programie?anetag pisze: ↑15 lip 2025, 15:21to jakie uchylenie decyzji skoro wydłużki wygasają z mocy prawa.GPUDŁO pisze: ↑15 lip 2025, 15:18Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.
tak, przedłużki wygaszasz. Możesz napisać sobie notatkę służbową do akt o wygaszeniu dec.GPUDŁO pisze: ↑16 lip 2025, 8:42Czyli ja teraz tylko wydaję nową decyzję przyznająca a poprzednią wygaszam w programie?anetag pisze: ↑15 lip 2025, 15:21to jakie uchylenie decyzji skoro wydłużki wygasają z mocy prawa.GPUDŁO pisze: ↑15 lip 2025, 15:18Było tak, że było orzeczenie, które w najbliższym czasie miało się "przeterminować". Pani złożyła dokumenty na komisję więc z mocy prawa zostało przedłużone o 6 miesięcy. Pani przyniosła niedawno nowe już orzeczenie, więc jeśli dobrze myślę musimy zrobić nową decyzję: nowe orzeczenie = nowa decyzja, bo Pani składa nowy wniosek. A skoro tak to tą starą decyzję trzeba uchylić z powodu złożenia nowego wniosku.