Świadczenie pielęgnacyjne a Covid
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Fa i Św
- Kontakt:
Świadczenie pielęgnacyjne a Covid
Świadczenie pielęgnacyjne zostało przedłużone w związku z COVID. Za maj wypłacono pełną kwotę. Dzisiaj z emp@tii pozyskałam nowe orzeczenie wydane w dniu 26.05.2020 r. orzeczenie to nie uprawnia do dalszego pobierania świadczenia pielęgnacyjnego. Czy w związku z art. 24 ust.4 naszej ustawy świadczenie mogłam wypłacić za cały miesiąc czy tez Pani powinna oddać za 5 dni maja, ponieważ decyzja była przedłużona do dnia wydania nowego orzeczenia.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Świadczenie pielęgnacyjne a Covid
Bardzo proszę wypowie się ktoś?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR, ŚW, FA
- Kontakt:
powinna oddać
-
- Praktykant
- Kontakt:
Wyrazi ktoś jeszcze swoją opinię?
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
Po pierwsze orzeczenie powinno być prawomocne. Kobieta mogła się odwołać. Po drugie ja w takich przypadkach stosuję art. 24 ust. 4
Zwrot " nowe orzeczenie o niepełnosprawności" albo orzeczenie o stopniu niepełnosprawności odnosi się do orzeczenia ostatecznego. Orzeczenie ostateczne to takie, od którego nie służy odwołanie w administracyjnym toku instancji, lub wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy.
Zwrot " nowe orzeczenie o niepełnosprawności" albo orzeczenie o stopniu niepełnosprawności odnosi się do orzeczenia ostatecznego. Orzeczenie ostateczne to takie, od którego nie służy odwołanie w administracyjnym toku instancji, lub wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Oprócz Świadczenie pielęgnacyjne a Covid - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
gdzie dodatkowa adnotacja SYgnity
Niepoprawna decyzja św. pielęgnacyjne.
podstawa prawna
świadczenie pielęgnacyjne - czy może być przyznane córce?
może ktoś podpowie
Kosiniakowe a Świadczenie pielęgnacyjne.
SZKOLENIE on-line
od 01.06.2020 wzrasta zasiłek dla bezrobotnych
SZO DLA STUDENTA
koordynacja, zmiana okresów
dochód w euro
Zp covid osoba pełnoletnia
pobiera zasiłek macierzyński z KRUS a składa na ŚP
Decyzja rozkładająca zaległości na raty
przedłużenie dodatku na rehabilitacje
Co z tym zrobić? Podpowiedzcie