no i co z tego? bez wyeliminowania decyzji z obiegu prawnego UW nic nie może zrobić poza toczeniem piany a w świetle orzecznictwa nie ma opcji, żeby ktoś unieważnił taką decyzję
moje SKO przyznaje - nawet jak ja miałam duże wątpliwości, które wyraziłam w decyzji, że Pan nigdy nie pracował więc nie ma rezygnacji z zatrudnienia ( prace dorywcze tylko ), a osoba wymagająca opieki na wywiadzie powiedziała, że syn przychodzi napali w piecu, zrobi zakupy i zawiezie do lekarza, a tak to sam sobie radzi, a okna to synowa przyjdzie umyje - wszystko w wywiadzie było, więc napisałam, że wskazany zakres 'opieki' nie wymaga rezygnacji z pracy, czy jej podjęcia - SKO przyznałoblanka_ops pisze: ↑08 kwie 2022, 7:44Odmowa śp w związku z art. 17 ust. 1b. SKO zarzuciło, że na podstawie tego art. nie powinno być odmowy w związku z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego i kazali zbadać czy faktycznie była utrata zatrudnienia w związku z opieką nad osobą niepełnosprawną i z jaką częstotliwością jest ta opieka. Mam przypadek, że faktycznie jest stała opieka i utrata zatrudnienia, ale mimo wszystko boję się przyznać, bo w razie kontroli nie wiadomo co z tego będzie. Tylko zastanawiam się co napisać w uzasadnieniu. Czy mimo wszystko nadal powołać się na art. 17 ust. 1b?