świadczenie pielęgnacyjne czy się należy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 mar 2014, 12:06

Pół roku temu ojciec moich dzieci zginął w wypadku samochodowym, córka została sparaliżowana i wymaga stałej opieki.
Dzieci otrzymały rentę rodzinną.
Nie byliśmy małżeństwem, zresztą nie żyliśmy z sobą od trzech lat. Ja jestem w nowym związku, nie pracuję i zajmuję się dziećmi.
Czy należy mi się świadczenie pielęgnacyjne na córkę?
Doszły mnie słuch że jak jest renta rodzinna to nie może być świadczenia pielęgnacyjnego, jak to jest?
~Teresa

Napisano: 24 mar 2014, 12:13

bzdury, renta rodzinna nie ma wplywu na swiadczenie pielegnacyjne, nie wiem czy ustalala pani dziecko niepelnosprawnosc, jesli nie to nalezy zlozyc wniosek na komisje d/s ustalania niepelnosprawnosci, jesli bedzie orzeczenie prosze ubiegc sie o swiadczenie
~hala

Napisano: 24 mar 2014, 12:17

Proszę złożyć wniosek u ustalenie stopnia niepełnosprawności w Powiatowym zespole ds orzekania o niepełnosprawności, jeżeli Pani pobierała by rentę wtedy śp się nie należy a nie dzieci.
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 24 mar 2014, 12:18

moje dziecko ma już orzeczenie i tam jest napisane że wymaga stałej opieki. Ale sąsiadka powiedziała mi że nie dostanę po jej przez rentę rodzinną odmówiono. Ale dziękuję za odpowiedz, tak czy inaczej złożę. Miłego dnia życzę.
~Teresa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x