świadczenie rechabilitacyjne z ZUS a zasiłki okresowe - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 wrz 2014, 11:03

Witam serdecznie. mam taki problem. Podopieczna otrzymywała zasiłek chorobowy z Zus, jednoczesnie otrzymując z OPS okresowy o czym oczywiście zapomniała poinformowac. Aktualnie otrzymuje świadczenie rechabilitacyjne z ZUS. Mój problem jest taki: czy ZUS z tego świadczenia może potrącić kwoty nalezne OPS? Może jakis wzór pisam do ZUS z paragrafami ktoś posiada? Pozdrawiam, i czekam na odpowiedź.
wojtus
Praktykant
Od: 24 wrz 2014, 11:02
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2014, 12:10

ZUS może w przypadku zasiłku stałego a u Ciebie świadczenie nienależnie pobrane i do zwrotu kasa
t.franek

Napisano: 24 wrz 2014, 13:13

To że do zwrotu to wiem. Wiadomo że łatwo nie będzie, dlatego kombinowałem że może ze świadczeń z ZUS by sie udało. Dzieki za odpowiedź.
wojtus
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2014, 13:17

Zawsze można też przymknąć oko.
t.franek

Napisano: 24 wrz 2014, 13:25

Można, ale w tym przypadku raczej nie. Jak się okazało działanie było celowe, zaplanowane. Partner uznał że sie nie wyda, nie ma sensu zgłaszać, będzie więcej kasy na napoje które nie są niezbędne w życiu codziennym:) Poza tym nie zmieniło to ich sytuacji a na pewno nie poprawiło. Niestety nie daruję.
wojtus
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x